Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Musikhögskolan i Malmö har ett stort kontaktnät med det omgivande musik- och kulturlivet i regionen och ett nära samarbete med olika konsertscener och institutioner. Varje år genomför vi ett stort antal konserter och konsertprojekt men även pedagogiska och konstnärliga projekt som spänner över program- och ämnesgränser.

Konsertverksamhet

Musikhögskolans konsertverksamhet utgör en viktig del av vår regions kulturutbud och inkluderar samarbeten med bland annat Malmö Symfoniorkester, Helsingborgs symfoniorkester, Malmö Operaorkester och Musica Vitae. Andra institutioner vi samarbetar med är Palladium, Mix Musik, Jazz i Malmö, Ravinen och Dunkers Kulturhus. Även Malmös pop-, rock- och jazzscener får ofta besök av våra studenter.

Tillsammans med Musik i Syd genomför Musikhögskolan årligen Connect Festival – en festival för vår tids musik, konstnärliga uttryck och strömningar. 

Läs mer om Connect Festival på Facebook
Läs mer om Musikhögskolans konsertverksamhet

Musikutbildning i regionen

Musikhögskolan har ett omfattande kontaktnät med musik- och kulturskolor, folkhögskolor, estetiska program och grundskolor i regionen. Samarbetet har byggts upp under många år och resulterat i att vi kan erbjuda mycket bra praktikmöjligheter, så kallad verksamhetsförlagd utbildning. Detta gäller framför allt dig som studerar på ämneslärarutbildningen i musik, men möjligheten förekommer även inom andra utbildningar. 

Barn som sjunger i kör. Foto.

Körcentrum Syd

Körcentrum Syd är en centrumbildning vid Lunds universitet. I styrelsen är följande institutioner representerade: Lunds universitet (Musikhögskolan och Odeum), Musik i Syd, Lars-Erik Larssongymnasiet samt Svenska kyrkan. Körcentrum Syd har sedan starten 2008 gjort stora insatser för att utveckla körlivet i den södra regionen med fokus på utbildning, utvecklingsprojekt och forskning.

Läs mer om Körcentrum Syd