Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Musikhögskolan i Malmö är skolan för dig som vill arbeta professionellt som musiker, kyrkomusiker, tonsättare eller musiklärare och önskar en gedigen utbildning. I centrum står vår gemensamma passion för musik och lärande.

Två studenter i Musikhögskolans foajé. Foto.

Våra program för blivande musiker, kompositörer och kyrkomusiker är uppdelade på kandidat- och masternivå. Samtliga förbereder dig för ett yrkesliv som professionell solist, ensemble- och orkestermusiker på en växande frilansmarknad. Musiklärarutbildningen är en yrkesutbildning som ger dig kompetens och behörighet att undervisa i musik inom grund- och gymnasieskolan samt på kultur- och musikskolor.

Din framtida yrkesidentitet

Under utbildningstiden hos oss utvecklar du de kunskaper och färdigheter du behöver för att kunna verka på hög konstnärlig nivå i dagens föränderliga och dynamiska kulturliv. Vi erbjuder utbildningar som ger dig möjlighet att förverkliga dina egna mål och samtidigt bygga upp en stark yrkesidentitet. Samtliga programutbildningar är gedigna yrkesutbildningar av hög kvalitet och undervisningen bedrivs av en professionell och engagerad lärarkår med djupa kunskaper om de krav på färdighet och förmågor som krävs för ett aktivt musikerskap.

Våra lärare

Musikhögskolans utbildningar håller hög konstnärlig och pedagogisk nivå, är undervisningstäta, rika på innehåll, och utgår från din personliga utveckling samt mötet mellan dig och dina lärare. Hos oss arbetar omkring tvåhundra lärare och ett tiotal doktorander. Vi har även en gästlärarverksamhet där internationella musiker och pedagoger ger våra studenter inspirerande musikaliska influenser från hela världen. Många av våra lärare är parallellt med sin anställning även utövande musiker och kompositörer samt aktiva i det professionella musik- och kulturlivet. Flera av dem med internationella karriärer.

Våra lärare

Internationell mötesplats

Musikhögskolan har en tydlig internationell prägel tack vare etablerade samarbeten med välrenommerade universitet och musikhögskolor runt om i världen, framför allt i Norden och Europa. Vi kan därför erbjuda våra studenter möjligheten att studera en del av sin utbildningstid utomlands – en upplevelse som ger både nya erfarenheter och perspektiv. Musikhögskolans utbytesprogram innebär också att många utbytesstudenter och gästlärare från olika länder kommer för att studera eller arbeta här.

Studenter utomhus som skrattar och pratar. Foto.

Utbytesstudier

Är du intresserad av att studera utomlands en del av din studietid?

Läs mer om utbytesstudier 

Godispengar i guld. Foto.

Stipendier vid Musikhögskolan i Malmö

Visste du att Malmö Musikhögskola varje år delar ut närmre en miljon svenska kronor i stipendier?

Läs mer om stipendier här 

Jazz singer

Samverkan

Musikhögskolan har ett stort kontaktnät med det omgivande musik- och kulturlivet och vi samarbetar nära med såväl konsertscener som olika institutioner och musik-utbildningar.

Läs mer om samverkan