Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utbildning

Musikhögskolan i Malmö är skolan för dig som vill arbeta professionellt som musiker, kyrkomusiker, kompositör eller musiklärare. Som student hos oss erbjuds du en kreativ och stimulerande miljö där passionen för musik och lärande står i centrum.

Två studenter i Musikhögskolans foajé. Foto.

Vi erbjuder kandidat-, master- och forskarutbildningar samt ett brett utbud av fristående kurser och pedagogiska påbyggnadsutbildningar för blivande musiker, kyrkomusiker, kompositörer och musiklärare. Oavsett vad du väljer kan du vara säker på att få en gedigen utbildning. På Musikhögskolan i Malmö har vi lång erfarenhet av att förbereda studenter för ett framtida yrkesliv som professionella musiker och konstnärliga pedagoger.

Din framtida yrkesidentitet

Under utbildningstiden hos oss utvecklar du de kunskaper och färdigheter du behöver för att kunna verka på hög konstnärlig nivå i dagens dynamiska kulturliv. Vi erbjuder utbildningar som ger dig möjlighet att förverkliga dina egna mål och samtidigt bygga upp en stark yrkesidentitet. Samtliga programutbildningar är yrkesutbildningar av hög kvalitet och undervisningen bedrivs av en professionell och engagerad lärarkår med djupa kunskaper om de krav på färdighet och förmågor som krävs för ett aktivt musikerskap.

Två studenter spelar gitarr under en konsert. Foto.

Övning ger färdighet!

Cellostudent bakifrån som spelar. Foto.

Som student vid Musikhögskolan i Malmö kommer mycket av din tid investeras i att öva på ditt instrument; både i individuella och gemensamma klasser. Därför vi har övningssalar i världsklass. För var femte student finns ett övningsrum och du är även välkommen att öva i våra föreläsningsrum efter lektionerna. Dessutom är skolan öppen sexton timmar om dagen, inklusive helger.