Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Musikhögskolan i Malmö är skolan för dig som vill arbeta professionellt som musiker, kyrkomusiker, tonsättare eller musiklärare och önskar en gedigen utbildning. I centrum står vår gemensamma passion för musik och lärande.

Program för blivande musiker, kompositörer och kyrkomusiker är uppdelade på kandidat- och masternivå för professionellt musikerskap som solist och/eller ensemble- och orkestermusiker samt som musiker på en växande frilansmarknad. Musiklärarutbildningen är en yrkesutbildning som ger dig kompetens och behörighet att undervisa i musik inom gymnasieskolan och grundskolans åk 1–9. Den ger dig även kompetens för undervisning på kultur- och musikskola.

Din framtida yrkesidentitet

Under utbildningstiden utvecklar du de kunskaper och färdigheter du behöver för att på hög konstnärlig nivå kunna verka i ett föränderligt och dynamiskt kulturliv i alla dess olika former. Vi erbjuder utbildning med stora möjligheter att förverkliga dina egna mål och samtidigt bygga upp en stark yrkesidentitet som ska räcka livet ut för dig som musiker och/eller pedagog. Alla våra programutbildningar är gedigna yrkesutbildningar av hög kvalitet och undervisningen bedrivs av en professionell och engagerad lärarkår med djupa kunskaper om de krav på färdighet och förmågor som krävs för ett aktivt musikerskap.

Våra lärare

Musikhögskolans utbildningar håller hög konstnärlig och pedagogisk nivå, är undervisningstäta, rika på innehåll, och utgår från din personliga utveckling och mötet mellan dig och dina lärare. Hos oss arbetar omkring tvåhundra lärare, ett tiotal doktorander och vi har även en gästlärarverksamhet, där internationella musiker och pedagoger ger våra studenter inspirerande musikaliska influenser från hela världen. Många av våra lärare är parallellt med sin anställning även utövande musiker och kompositörer, aktiva i det professionella musik- och kulturlivet. Flera av dem med internationella karriärer.

Våra lärare

Samverkan

Musikhögskolan har ett stort kontaktnät med det omgivande musik- och kulturlivet och nära samarbeten med såväl konsertscener som olika institutioner och musikutbildningar.

Läs mer om samverkan

Internationell mötesplats

Vid Musikhögskolan finns ett starkt internationellt inslag med etablerade samarbeten med välrenommerade universitet och musikhögskolor i framför allt Norden och Europa. Genom att studera utomlands under en utbildningsperiod kan nya erfarenheter och perspektiv berika studierna. Musikhögskolans utbytesprogram innebär också att många utbytesstudenter och gästlärare från olika länder studerar och arbetar vid skolan.

Läs mer om utbytesstudier

Stipendier

Att få ett stipendium innebär uppmuntran och ett viktigt ekonomiskt tillskott för att delfinansiera studierna. Musikhögskolan delar årligen ut ett stort antal stipendier tack vare stiftelser, organisationer och donationer från privatpersoner.

Årligen utannonseras också olika stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien för att främja unga musikstuderandes utbildning.

Sökande på träblås uppmanas speciellt att informera sig om Signe och Edvin Malmqvists stipendiefond.

Läs mer om stipendierna