Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Utbildning

På Musikhögskolan i Malmö erbjuder vi dig musikalisk utbildningar av hög kvalitet som är attraktiva på arbetsmarknaden och förbereder dig för ett professionellt yrkesliv.

Under din studietid har du stora möjligheter att förverkliga dina visioner och skapa dig en stark yrkesidentitet. Du kommer att ingå i inspirerande musikaliska sammanhang och få möjlighet att fördjupa dig inom de områden du brinner för. För att kunna utveckla dina färdigheter inom musikområdet har du fri tillgång till Musikhögskolans lokaler och övningsrum större delen av dygnet. 

Forma din utbildning

På Musikhögskolan ger vi dig goda förutsättningar att utveckla djupa kunskaper och du har alla möjligheter att fördjupa dig i det som intresserar dig mest. Chansen är även stor att du hittar andra studenter som delar din passion för orkesterspel, fusion, kammarmusik, experimentell jazz, folkmusik, afrikansk trumteknik, eller vad det nu kan vara. Alla våra utbildningar har ett stort mått av valfrihet och det är i mångt och mycket upp till dig som student att forma dina utbildningsår hos oss. Det är en del av vår filosofi att vara öppna för nya impulser och experiment.

Våra engagerade lärare

En skola är aldrig bättre än sina lärare. Hos oss arbetar omkring tvåhundra lärare, ett tiotal doktorander och vi har även en gästlärarverksamhet, där internationella musiker och pedagoger ger våra studenter inspirerande musikaliska influenser från hela världen. Många av våra lärare är parallellt med sin anställning även utövande musiker och aktiva i det professionella musik- och kulturlivet, flera med internationella karriärer som musiker, tonsättare och forskare. Våra utbildningar håller hög konstnärlig och pedagogisk nivå, är rika på innehåll, och din personliga utveckling och mötet mellan dig och dina lärare står i fokus under hela din utbildning.

Läs mer om våra lärare