Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Musikhögskolan i Malmö är skolan för dig som vill arbeta professionellt som musiker, kyrkomusiker, kompositör eller musiklärare. Som student hos oss erbjuds du en kreativ och stimulerande miljö där passionen för musik och lärande står i centrum.

Två studenter i Musikhögskolans foajé. Foto.

Vi erbjuder kandidat- och masterprogram samt ett brett utbud av fristående kurser för blivande musiker, kyrkomusiker, kompositörer och musiklärare. Oavsett vad du väljer kan du vara säker på att få en gedigen utbildning. På Musikhögskolan i Malmö har vi lång erfarenhet av att förbereda studenter för ett framtida yrkesliv som professionella musiker och konstnärliga pedagoger.

Läs mer om våra musiker- och kyrkomusikerutbildningar
Läs mer om våra musiklärarutbildningar
Läs mer om våra fristående kurser

Din framtida yrkesidentitet

Under utbildningstiden hos oss utvecklar du de kunskaper och färdigheter du behöver för att kunna verka på hög konstnärlig nivå i dagens dynamiska kulturliv. Vi erbjuder utbildningar som ger dig möjlighet att förverkliga dina egna mål och samtidigt bygga upp en stark yrkesidentitet. Samtliga programutbildningar är yrkesutbildningar av hög kvalitet och undervisningen bedrivs av en professionell och engagerad lärarkår med djupa kunskaper om de krav på färdighet och förmågor som krävs för ett aktivt musikerskap.

Övning ger färdighet!

Om du studerar vid Musikhögskolan i Malmö kommer mycket av din tid investeras i att öva på ditt instrument; både i individuella och gemensamma klasser. Därför vi har övningssalar i världsklass. För var femte student finns ett övningsrum och du är även välkommen att öva i våra föreläsningsrum efter lektionerna. Dessutom är skolan öppen sexton timmar om dagen, inklusive helger.

Cellostudent bakifrån som spelar. Foto.

Våra lärare

En skola är aldrig bättre än sina lärare. Hos oss arbetar omkring tvåhundra lärare, ett tiotal doktorander och vi har även en gästlärarverksamhet, där internationella musiker och pedagoger bjuds in från hela världen. Många av våra lärare är parallellt med sin anställning även utövande musiker och aktiva i det professionella musik- och kulturlivet, flera med internationella karriärer som musiker, tonsättare och forskare. Din personliga utveckling och mötet mellan dig och dina lärare står i fokus under hela din utbildning.

Våra lärare

Internationell mötesplats

Musikhögskolan har en tydlig internationell prägel tack vare etablerade samarbeten med välrenommerade universitet och musikhögskolor runt om i världen, framför allt i Norden och Europa. Vi kan därför erbjuda våra studenter möjligheten att studera en del av sin utbildningstid utomlands – en upplevelse som ger både nya erfarenheter och perspektiv. Våra utbytesprogram innebär också att många utbytesstudenter och gästlärare från olika länder kommer för att studera eller arbeta hos oss.

Studenter utomhus som skrattar och pratar. Foto.

Utbytesstudier

Är du intresserad av att studera utomlands en del av din studietid?

Läs mer om utbytesstudier 

Godispengar i guld. Foto.

Stipendier vid Musikhögskolan i Malmö

Visste du att Malmö Musikhögskola varje år delar ut närmre en miljon svenska kronor i stipendier?

Läs mer om stipendier här 

Studenter ger konsert på en scen. Foto.

Samverkan

Musikhögskolan har ett stort kontaktnät med det omgivande musik- och kulturlivet och vi samarbetar nära med såväl konsertscener som olika institutioner och musik-utbildningar.

Läs mer om samverkan