Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Musikhögskolan i Malmö är skolan för dig som vill arbeta professionellt som musiker, kyrkomusiker, tonsättare eller musiklärare och önskar en gedigen utbildning. I centrum står vår gemensamma passion för musik och lärande.

Här kan du nå högsta möjliga nivå i ditt konstnärskap och personliga uttryck. Musikhögskolan erbjuder kvalificerade yrkesutbildningar på kandidat- och masternivå för professionell verksamhet i orkestrar och ensembler samt för en växande frilansmarknad. Genom att studera vid något av våra musikerprogram förbereder du dig inför ett framtida professionellt musikerskap som solist och/eller ensemble- och orkestermusiker.

Din framtida yrkesidentitet

Under utbildningstiden utvecklar du de kunskaper och färdigheter du behöver för att på hög konstnärlig nivå kunna verka i ett föränderligt och dynamiskt kulturliv i alla dess olika former. Vi erbjuder utbildning med stora möjligheter att förverkliga dina egna mål och samtidigt bygga upp en stark yrkesidentitet som ska räcka livet ut för dig som musiker. Alla våra programutbildningar är gedigna yrkesutbildningar av hög kvalitet och undervisningen bedrivs av en professionell och engagerad lärarkår med djupa kunskaper om de krav på färdighet och förmågor som krävs för ett aktivt musikerskap. 

Våra lärare

Hos oss arbetar omkring tvåhundra lärare, ett tiotal doktorander och vi har även en gästlärarverksamhet, där internationella musiker och pedagoger ger våra studenter inspirerande musikaliska influenser från hela världen. Många av våra lärare är parallellt med sin anställning även utövande musiker och kompositörer, aktiva i det professionella musik- och kulturlivet. Flera av dem med internationella karriärer. Våra utbildningar håller hög konstnärlig och pedagogisk nivå, är undervisningstäta och rika på innehåll, och utgår från din personliga utveckling och mötet mellan dig och dina lärare.

Våra lärare (A-Ö)