Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bibliotek

Kulturarv och spjutspets in i framtiden!

Jul- och Nyårshelgerna

Under jul- och nyårshelgerna har Musikhögskolans bibliotek stängt 20/12 – 8/1.

INLEDNING

Noter
Biblioteket har ett stort antal noter i de flesta genrer och besättningar. Noter fram till 1992 finns förtecknade i bibliotekets kortkatalog och de därefter i universitetets nätkatalog LOVISA samt i LIBRIS.

CD och LP-skivor
Biblioteket har cirka 6000 CD i olika genrer. Dessa är till utlån i 28 dagar. De flesta CD är förtecknade i nätkatalogen LOVISA samt i LIBRIS.

Biblioteket har också en stor samling LP-skivor som endast finns förtecknade i bibliotekets kortkatalog och i särskilda listor.

Böcker
I biblioteket finns böcker i ämnen som berör musik, pedagogik och rytmik. De flesta är till utlån men biblioteket har även en referenssamling som innefattar uppslagsverk, ordböcker och vissa standard- och översiktsverk om musik.

Tidskrifter
Biblioteket prenumererar på ett 100-tal tidskrifter inom musik och pedagogik. Tidskrifterna kan lånas hem utom senaste numret som ligger framme i bibliotekets tidskriftshylla.

Video/DVD
Biblioteket har även ett urval av musikvideor och DVD, som är till utlån i 28 dagar.

Biblioteket på nätet
I biblioteket, på ditt arbetsrum och hemma har du möjlighet att utnyttja elektroniska hjälpmedel, som Lunds universitetsbibliotek i samarbete med Musikhögskolan erbjuder dig, till exempel databaser och elektroniska tidskrifter, guide till sökning på Internet och i LOVISA.

LÅN

Monografier och kursböcker är nu tillgängliga för utlån till alla anställda och studerande inom Lunds Universitet. Noter, CD och DVD finns för utlån endast till Musikhögskolans studenter och personal.

Lånekort ansöker du om genom att fylla i ansökan om lånekort i Lovisa sen hämtar du ut det på valfritt bibliotek inom Lunds Universitet. Lånekortet gäller så länge man är anställd eller studerar vid Lunds Universitet.

Om du som Musikhögskolestudent hämtar ut ditt lånekort på andra bibliotek som tillhör Lunds Universitet måste du komma ihåg att be personalen registrera att du är hemmahörande på Musikhögskolan för att få möjlighet att låna noter, CD och DVD.

Sidansvarig:

Välkommen till Bibliotektet!

Bibliotek

Ordinarie öppettider

måndag-torsdag 10.00–16.00
fredag 10.00–13.00

Kontaktinformation

Bibliotek (Musikhögskolan)
Ystadvägen 25
200 41 Malmö
+46 (0)40-32 54 46

Fax
+46 (0)40-32 54 90

Åse Lugnér
Bibliotekschef
+46 (0)40-32 54 63
ase.lugner [at] mhm.lu.se

Tobias Danielsson
Bibliotekarie
+46 (0)40-32 5465
tobias.danielsson [at] mhm.lu.se

Christer Axell
Bibliotekarie
+46 (0)40-32 54 64
christer.axell [at] mhm.lu.se

Caisa Adamek
Biblioteksassistent
bibliotek [at] mhm.lu.se (Kontakt)