Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Student

Om något händer

Ring alltid 112 i en nödsituation.

Universitetets väktare: 
+ 46 46 222 07 00

Läs mer om hur du larmar eller rapporterar in ett tillbud eller en arbetsskada (LU)

Ramtider

Läsåret 2021/2022
Höstterminen:
30 augusti 2021 – 16 januari 2022

Vårterminen:
17 januari – 5 juni 2022


Läsåret 2022/2023
Höstterminen:
29 augusti 2022 - 15 januari 2023

Vårterminen:
16 januari 2023 - 4 juni 2023

Aktuellt

Studentrepresentanter sökes till styrelser och nämnder på MHM läsåret 22/23

Som student­representant i en styrelse eller nämnd har du möjlighet att påverka Musik­högskolans verksamhet sam­tidigt som du får med dig värdefull erfarenhet av styrelsearbete.

I beslutande organ agerar du som ledamot med rösträtt. Uppdraget går ut på att bidra med ett student­perspektiv i frågor som rör utbildning och studiemiljö. En gång i månaden ges möjlighet för samtliga student­representanter på institutionen att träffas för fika och utbyte av erfarenheter.

Är du intresserad av att vara med i en styrelse eller nämnd? Skicka ett mejl till musik [dot] skfm [at] gmail [dot] com


Hur ser din relation till alkohol ut?

Studenthälsan i Lund erbjuder en individuell alkoholutbildning (ASTP) för dig som vill lära känna dina alkoholvanor och förstå hur din kropp och hjärna påverkas av ditt drickande. Under utbildningen får du också lära dig nya tekniker för att få bättre kontroll över ditt alkoholintag.

Läs mer och anmäl dig här

Har du vuxit upp med problematiskt drickande i din hemmiljö?

Då kan det individuella programmet ICAIP (Individual Coping and Alcohol Intervention Program) vara något för dig. Programmet ger dig förståelse för dina upplevelser och hur de präglar dig som student.

Läs mer och anmäl dig här


Gör skillnad!

Det finns ett stort intresse både inom och utanför Lunds universitet att hjälpa alla de studenter och anställda som har påverkats av kriget i Ukraina. Nu är det möjligt att skänka pengar till stipendiefonden ”Lund University support programme for students and staff affected by the situation in Ukraine”. Alla bidrag är värdefulla och din gåva gör stor skillnad!

Skicka din gåva via Swish 1230299719 eller bankgiro 830-6599. Märk donationen "Ukraine".