Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Student

Två studenter som sitter mitt emot varande och samtalar. Foto.

Stöd och rådgivning

Vid Lunds universitet finner du Studieverkstaden och Studenthälsan som du vända dig till för gratis stöd och rådgivning.

Kontakta Studieverkstaden:

  • om du vill förbättra din studieteknik eller ditt akademiska skrivande. De erbjuder bland annat skriv- och lästräffar, drop-in-tider för avgränsade frågor och förbokad handledning under hela höstterminen.
  • om du behöver få hjälp med hur du tar dig an kurslitteraturen. Studieverkstaden erbjuder flera lästräffar under hösten.

Kontakta Studenthälsan:

  • om du behöver hjälp med hur du hanterar självkritik och rädslan för att tala inför andra. Det finns också grupper för dig som prokrastinerar, behöver hjälp med oro och ältande eller för dig som är eller har varit sjukskriven för utmattning/depression och vill ha stöd i att komma tillbaka i studier.


Läs mer om Studieverkstaden
Läs mer om Studenthälsan

 

Om något händer

Ring alltid 112 i en nödsituation.

Universitetets väktare: 
+ 46 46 222 07 00


Läs mer om hur du larmar eller rapporterar in ett tillbud eller en arbetsskada (LU)

Ramtider

Läsåret 2022/2023
Höstterminen:
29 augusti 2022 - 15 januari 2023

Vårterminen:
16 januari 2023 - 4 juni 2023