Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny som student

Inför höstterminen 2021

Är du antagen till studier vid musiker- och kyrkomusikerutbildningarna eller musiklärarutbildning vid Musikhögskolan i Malmö? Så roligt – då vill vi hälsa dig varmt välkommen! På denna sida har vi samlat allt du behöver veta inför terminsstarten.

Checklista – detta behöver du göra:

1. Aktivera ditt studentkonto
Det första du behöver göra är att aktivera ditt studentkonto på passport.lu.se. Du får information om hur du aktiverar ditt konto till den e-postadress som du anmält på antagning.se eller universityadmissions.se.

Studentkontot behöver du för att till exempel komma åt trådlösa nätverk, studentmejl och lärplattformen Canvas. Om du redan har ett aktivt konto behöver du inte aktivera det igen.

Mer information om studentkontot

2. Registrera dig
Mellan den 23–30 augusti ska du logga in på Studentportalen student.lu.se, klicka på LADOK och registrera dig på din utbildning.

3. Delta i introduktionsdagarna 
Den 23–27 augusti har alla studenter som påbörjar ett nytt utbildningsprogram vid Musikhögskolan i Malmö gemensamma introduktionsdagar med workshops, konserter, utbildningsinformation, studieteknik med mera.

Med anledning av covid-19 kommer exakt starttid att variera för nya studenter på olika program och inriktningar. Dessa tider och mer information meddelas senare via mejl samt på den här webbsidan. 

Läsåret 2021/2022

Höstterminen 2021: börjar 30 augusti 2021 och slutar 16 januari 2021.
Vårterminen 2022: börjar 17 januari 2021 och slutar 6 juni 2022.

Läsårsöversikt 2021/2022

Schema

Undervisning enligt schema startar måndagen den 30 augusti.

All gruppundervisning är vanligtvis schemalagd i förväg. Du kan se sitt schema från den 1 juli, med undantag för förstaårsstudenter vid Musiklärarutbildningarna som kan se sitt schema senast två veckor före läsårsstart.

För schemaläggning av individuella lektioner kommer dina lärare i respektive kurs att kontakta dig via telefon eller mejl vid terminens start.

Mer information om schema

Kursplaner

Utbildnings- och kursplaner hittar du under respektive program:

Lärplattformen Canvas

Canvas är Lunds universitets lärplattform. Du loggar in i Canvas med ditt studentkonto.

Logga in i Canvas

Vill du lämna återbud?

Om du är antagen men inte längre är intresserad av att gå en utbildning är det viktigt att du lämnar återbud. Genom att lämna återbud får en annan sökande snabbt tillgång till platsen.

Lämna återbud snarast på antagning.se eller universityadmissions.se. Logga in på Mina sidor, välj länk Återbud/Decline, avsluta med Bekräfta.

 

 

 

Kontakt

Frågor inför studiestarten? Du är alltid välkommen att kontakta oss.

Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna:
Rebecka Lassbo
Utbildningssamordnare (Symf, Musikdramatik, Ky, Tidig musik)
Tel: +46 40 32 54 03
rebecka [dot] lassbo [at] mhm [dot] lu [dot] se

Alvi Joensen
Utbildningssamordnare (JaIn, FoVä, InSt, Gitarr, Piano, Sång, Komposition)
Tel: +46 40 32 54 03
alvi [dot] joensen [at] mhm [dot] lu [dot] se

Musiklärarutbildningarna:
Lena Hallabro
Utbildningskoordinator
+46 40 32 54 02
lena [dot] hallabro [at] mhm [dot] lu [dot] se