Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kulturskolepedagog

PEDAGOGISK PÅBYGGNADSUTBILDNING · KULTURSKOLEPEDAGOG · 90HP

Utbildningen vänder sig till dig som har kompetens inom ett konstnärligt ämne men saknar pedagogisk utbildning. Du kanske redan är verksam inom kulturfältet men önskar få kompetens att undervisa inom kulturskolan. De inriktningar som erbjuds på vid Musikhögskolan i Malmö är:

 • scenkonst
 • konst
 • musik

Grundläggande krav på förkunskaper är motsvarande 120 hp inom ett konstnärligt ämne. Du som saknar formell behörighet till högskoleutbildning kan i vissa fall ansöka om prövning av reell kompetens.

Läs mer om Behörig genom reell kompetens (LU)

Utbildningen innehåller kurser inom utbildningsvetenskaplig kärna, ämnesdidaktik, kulturskoledidaktik, projektledning och tvärkonstnärliga samarbeten. Du kommer även att få verksamhetsförlagd utbildning genom praktik på olika kulturskolor. Utbildningen ges på helfart.

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet motsvarande 120 hp inom ett konstnärligt ämne (musik, scenkonst eller konst). Du som saknar formell behörighet till högskoleutbildning kan ansöka om prövning av reell kompetens.

  Ansök här

  Öppnar för för anmälan till 15 mars 2024 på antagning.se. Studiestart ht 2024.

  • Kulturskolepedagog, Musik
  • Kulturskolepedagog, Scenkonst
  • Kulturskolepedagog, Konst

  Ansökan och alla intyg ska ha inkommit till antagning.se senast sista anmälningsdag.

  Observera att bedömningen om behörighet genom reell kompetens görs utifrån de dokument som inkommit i tid. En ansökan om reell kompetens behandlas alltså inte om den inkommer efter sista anmälningsdag eller i samband med sen anmälan.

  Kontakt

  Lena Hallabro
  Utbildningsledare
  lena [dot] hallabro [at] mhm [dot] lu [dot] se (lena[dot]hallabro[at]mhm[dot]lu[dot]se)
  +46 40 32 54 02

  Dokument

  *Översikten är interaktiv. Klicka på länkarna för att ladda ner de olika kursplanerna.