Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kulturskolepedagog

 

Kulturskolepedagog

KURS, 90 HÖGSKOLEPOÄNG

Utbildningen vänder sig till dig som har kompetens inom ett konstnärligt ämne men saknar pedagogisk utbildning. Du kanske redan är verksam inom kulturfältet men önskar få kompetens att undervisa inom kulturskolan. De inriktningar som erbjuds på vid Musikhögskolan i Malmö är:

  • scenkonst
  • konst
  • musik

Utbildningen innehåller kurser inom utbildningsvetenskaplig kärna, ämnesdidaktik, kulturskoledidaktik, projektledning och tvärkonstnärliga samarbeten. Du kommer även att få verksamhetsförlagd utbildning genom praktik på olika kulturskolor. Utbildningen ges på helfart.

Förkunskapskrav

Grundläggande krav på förkunskaper är motsvarande 120 hp inom ett konstnärligt ämne. Du som saknar formell behörighet till högskoleutbildning kan i vissa fall ansöka om prövning av reell kompetens.

Läs mer om Behörig genom reell kompetens


Tillbaka till musiklärarutbildningar

Ansök här

Alla tre inriktningar är öppna för sen anmälan 15/7–15/8 2021 på antagning.se. Ordinarie antagning sker mellan 15 mars och 15 april varje år.

Kulturskolepedagog, Musik
Kulturskolepedagog, Scenkonst
Kulturskolepedagog, Konst

Kontakt

Lena Hallabro
Utbildningskoordinator
+46 40 32 54 02
lena [dot] hallabro [at] mhm [dot] lu [dot] se