Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Konstnärliga program i musik

Välkommen till Musiker- och Kyrkomusikerutbildningarna

gitarrhals

• Viktiga datum inför ansökan till HT 2017

1 december 2016: Antagningen öppnar för ansökan via Antagning.se

16 januari 2017: Antagningen stänger för ansökan

26 januari 2017: Sista dag för inskickat arbetsprov till Musikhögskolan i Malmö

26 januari 2017: Sista dag för kompletteringar av officiella handlingar rörande tidigare utbildning och medborgarskap till Antagningsservice

Början av februari: Kallelse till antagningsprov kommer att skickas till den mejladress du uppgav i din anmälan.

6–10 mars 2017: Antagningsprov till Musikerutbildningen på Musikhögskolan i Malmö

Vecka 9, 2017: Antagningsprov till Kyrkomusikerutbildningarna på Musikhögskolan i Malmö

• Hur går antagningen till?

Från anmälan till antagningsprov steg för steg

Vanliga frågor och svar

Noter och arbetsprover

Vid antagningen till Musiker- och Kyrkomusikerutbildningarna tar Musikhögskolan i Malmö ej emot inscannade noter via e-post. Vänligen skicka utskrivna arbetsprover och ackompanjemangsnoter till:

Musikhögskolan i Malmö
Lunds universitet
"Musikerantagning"
Box 8203
200 41 Malmö

• Information om huvudinstrumentprov, teoriprov och pianoprov

Du kommer att få en personlig kallelse via e-post till antagningsprov för de utbildningar du har sökt. Vilka prov du ska göra framgår när du klickar dig vidare till respektive inriktning/huvudinstrument. Du ansvarar själv för att alla proven genomförs! Om du är osäker eller har frågor, tveka inte att kontakta antagningen vid Musiker- och Kyrkomusikerutbildningen, Musikhögskolan i Malmö, på admissions [at] mhm.lu.se.

Teoriprov
Du som sökt konstnärlig kandidatutbildning skall göra ett teoriprov vid den skola du har prioriterat högst. Resultatet tillgodoräknas vid samtliga musikhögskolor inom samma ansökningsomgång (alltså INTE till lärarutbildning). Du får bara göra ditt prov vid ETT tillfälle varje ansökningsomgång. Provet är behörighetsgivande (godkänt/icke godkänt) och påverkar inte din rangordning. Observera att du ska göra ett särskilt teoriprov om du söker kandidatprogrammet i kyrkomusik. Läs mer om hur musikteoriprovet används vid de olika musikhögskolorna i Sverige.

Funktionsnedsättning
Om du har en dokumenterad funktionsnedsättning som t.ex. dyslexi, nedsatt syn eller hörsel, eller en fysisk funktionsnedsättning har du möjlighet att få stöd i samband med antagningsproven. Hjälpen är anpassad till din funktionsnedsättning och utformas av respektive skola i samråd med dig. För att få adekvat stöd måste du därför i samband med ansökan anmäla din funktionsnedsättning till berörd skola.

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Frågor om antagning till Konstnärliga program i musik

E-post
admissions [at] mhm.lu.se