Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Jazz på Skissernas

Skissernas Museum. Fotograf: Johan Persson.
Skissernas Museum. Fotograf: Johan Persson

Musikhögskolan i Malmö har startat ett samarbete med Skissernas Museum som resulterar i en serie jazzkonserter i vår.

Skissernas Museum i Lund är ett unikt konstmuseum som fokuserar på den konstnärliga kreativa processen. Men museet rymmer inte bara världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst, utan bjuder även in till musikaliska upplevelser. I vår kommer en serie konserter att äga rum där besökare kan njuta av framträdanden, bland annat från studenter på jazzutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö.

Emma Bolin, producent på Musikhögskolan i Malmö, ser fram emot konsertserien:

– Skissernas museum har otroligt vackra lokaler med bra akustik och jag är glad över detta samarbete. Det kommer att bli en häftig upplevelse för våra studenter att få spela där och en ännu bättre upplevelse för besökarna. Jazz, som i sig är en improviserande och kreativ form av musik, känns helt rätt på Skissernas.

Jazztrion Etius. Foto.
Jazztrion Etius.

Etius

Första gruppen från Musikhögskolan i Malmö att uppträda är Etius bestående av Jenny-Anne Fåglefelt på saxofon, Martin Friis på gitarr och Gustav Sundquist på kontrabas. Torsdagen den 2 maj intar de scenen kl. 19 för att bjuda lyssnaren på en varm ljudbild där berättandet, improvisation och starka melodier får stå i fokus.

Läs mer om konserten


Se Musikhögskolan i Malmös kalendarium för våra kommande Jazz på Skissernas- konserter