Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utbytesstudier

Att studera utomlands är en erfarenhet för livet som ger dig såväl personlig som yrkesmässig utveckling samtidigt som du får möjlighet att bygga upp ett internationellt nätverk. Möjligheterna till utbytesstudier är många och en naturlig del av utbildning här på Musikhögskolan i Malmö.

Höstens utlysningar, Universitetsgemensamma avtal 

  • University of California
  • University of British Columbia, Kanada
  • University of Rio Grande do Sul, Brasilien
  • University of Melbourne, Australien


Vårens utlysningar

  • Nordplus- och Erasmus

samt Interinstitutionella MHM-avtal:

  • Vietnam National Academy of Music, Hanoi, Vietnam
  • Federal University of Rio de Janeiro, Brasilien
  • Yamanashi Gakuin University, International College of Liberal Arts, Japan. 
  • Montana University, USA

Du som är aktiv student vid Musikhögskolan kan läsa mer om hur du går tillväga på våra interna sidor.

Tillgodoräknande

Studierna kan tillgodoräknas i din examen, förutsatt att kurserna överensstämmer med kraven i din utbildning. Det är därför viktigt att du fyller i en studieplan med vilka kurser du behöver. I EASY genererar det  ett så kallat Learning Agreement, ett avtal mellan våra skolor där de kurser/ämnen som du skulle ha läst här under utbytesperioden finns med. Avtalet ska skrivas under av oss och därefter av den skola du antagits till. Då vet du att du får dina önskande ämnen och att utbytet är godkänt för att kunna tillgodoräknas.

Reserapport från Sibeliusakademin

"Utbytet på Sibeliusakademin gav mig många nya och värdefulla erfarenheter. Lektionerna med lärarna och de nya perspektiven som jag fick av dem, musiklivet i Helsingfors som är rikt och varierat och förstås alla nya vänner, är några av de saker som jag har glädje av även efter mitt utbyte. Att gå ett års utbyte på en ny skola i en ny miljö och träffa nya studenter och lärare har varit ett av de bästa beslut jag tagit. 

MHM har ett stort kontaktnät vilket gjorde att jag enkelt kunde söka till de skolor som jag var intresserad av. Ett tips är att börja med ansökning och inlämning av dokument etc i god tid, då det är många processer och mycket som kan behöva kompletteras, men det är det värt!"

Lukas Nordanskog, Konstnärligt masterprogram i musik, Symf

Fler reserapporter

Kontakt

Sara Engblom
Koordinator, utbytesstudier
Tel: +46 40 32 54 19
sara [dot] engblom [at] mhm [dot] lu [dot] se

Stipendier

Inom Erasmus/Nordplus utbytesprogram ingår stipendier som du kan söka. Det kan även finnas stipendier för utbyte inom exempelvis Linneaus/Palme-programmet. Generellt finns inte stipendier för utbyten utanför Europa.
Läs mer om stipendier kopplade till Musikhögskolan.