Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utbytesstudier

Att studera utomlands är en erfarenhet för livet som ger dig såväl personlig som yrkesmässig utveckling samtidigt som du får möjlighet att bygga upp ett internationellt nätverk. Möjligheterna till utbytesstudier är många och en naturlig del av utbildning här på Musikhögskolan i Malmö.

Höstens utlysningar:

  • University of California
  • University of British Columbia, Kanada
  • University of Rio Grande do Sul, Brasilien
  • University of Melbourne, Australien

  Vårens utlysningar:

  • Nordplus- och Erasmus
  • Vietnam National Academy of Music, Hanoi, Vietnam
  • Federal University of Rio de Janeiro, Brasiien
  • Yamanashi Gakuin University, International College of Liberal Arts, Japan. 
  • Montana University, USA

  Stipendier

  Inom Erasmus/Nordplus utbytesprogram ingår stipendier som du kan söka. Det kan även finnas stipendier för utbyte inom exempelvis Linneaus/Palme-programmet. Generellt finns inte stipendier för utbyten utanför Europa.

  Tillgodoräknande

  Studierna kan tillgodoräknas i din examen, förutsatt att kurserna överensstämmer med kraven i din utbildning. Det är därför viktigt att du fyller i en studieplan med vilka kurser du behöver. I EASY genererar det  ett så kallat Learning Agreement, ett avtal mellan våra skolor där de kurser/ämnen som du skulle ha läst här under utbytesperioden finns med. Avtalet ska skrivas under av oss och därefter av den skola du antagits till. Då vet du att du får dina önskande ämnen och att utbytet är godkänt för att kunna tillgodoräknas.

  Praktik

  Det finns även Erasmus+ praktik under eller efter din examen. Ansökningsperioderna är 10 augusti - 15 november och 10 januari - 3 juni. Läs mer här

  Försäkring

  Alla studenter som reser inom ett utbyte är försäkrade genom Kammarkollegiets samlingsförsäkring, Student UT. Försäkringen gäller från två veckor före till två veckor efter studieperioden och endast i studielandet samt direktresor till och från det land där du ska studera. Om du åker på utbyte till ett EU-land bör du skaffa det europeiska sjukföräkringskortet via Försäkringskassan. Läs mer

  Kontakt

  Sara Engblom
  Koordinator, utbytesstudenter
  Tel: +46 40 32 54 19
  sara [dot] engblom [at] mhm [dot] lu [dot] se