Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utbytesstudier

Som student vid Musikhögskolan i Malmö har du möjlighet att studera en del av din utbildning utomlands. Utbytesstudier är en erfarenhet för livet som ger både personlig och yrkesmässig utveckling. Dessutom får du möjlighet att börja bygga upp ett internationellt nätverk.

Höstens utlysningar

Universitetsgemensamma avtal:

  • University of California (UC), USA
  • University of British Columbia, Kanada
  • University of Rio Grande do Sul, Brasilien
  • University of Melbourne, Australien

Vårens utlysningar

  • Nordplus och Erasmus+

samt Interinstitutionella MHM-avtal:

  • Vietnam National Academy of Music, Hanoi, Vietnam
  • Federal University of Rio de Janeiro, Brasilien
  • Yamanashi Gakuin University, International College of Liberal Arts, Japan 
  • Montana University, USA

Nuvarande student?

Du som är student vid Musikhögskolan kan läsa mer om hur du går tillväga på våra interna sidor.

Reserapport från Kungliga konservatoriet i Haag

En fantastisk upplevelse! Ända sen jag började på Musikhögskolan i Malmö har jag tänkt på att göra ett utbyte, därför var det så himla kul att jag fick åka i väg.

När jag kom ner till Haag visste jag inte helt och hållet vad jag hade gett mig in på. Jag hade ju aldrig varit i Nederländerna innan och jag kände ingen av de andra jag skulle studera med. Som tur var organiserade skolan en introduktionsvecka där jag fick möjlighet att träffa lite människor. Efter det gick det jättesnabbt att komma in i ett sammanhang. När jag sedan fick ett rum i en lägenhet efter tre veckor på ett hostel kunde jag börja njuta av staden och skolan på riktigt.

Exteriören på Kungliga konservatoriet i Haag. Foto.

Jag började spela en del på lite barer och gick på så många jam jag orkade. När jag upptäckte de lite större konsertscenerna i Haag, Rotterdam och Amsterdam och vad för akter som spelade där började jag gå på otroligt många konserter. Jag har lyckats se många av mina hjältar under tiden i Nederländerna och det var otroligt häftigt såklart! Sist men inte minst lärde jag också känna otroligt många fina vänner, och, även om skolan och staden är fantastiska så är det såklart mina vänner jag är mest glad för i efterhand.

Jim Base, Konstnärligt kandidatprogram i musik, Jazz-improvisation

Fler reserapporter (LU)

Kontakt

Sara Engblom
Koordinator utbytesstudier
sara [dot] engblom [at] mhm [dot] lu [dot] se (sara[dot]engblom[at]mhm[dot]lu[dot]se)
+46 40 32 54 19