Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stipendier

Musikhögskolan i Malmö erbjuder årligen sina studenter ett flertal stipendier inom olika musikaliska inriktningar.

Stipendier på närmare en miljon kronor kan delas ut tack vare samverkan med stiftelser, organisationer och donationer från privatpersoner. Att få ett stipendium innebär uppmuntran och ett viktigt ekonomiskt tillskott för exempelvis vidareutbildning eller instrumentinköp. 

Ansökningsperioden är i april och maj varje år och fördelningen av stipendierna beslutas av Musikhögskolan i Malmös ledningsgrupp i samråd med kollegium, råd, enskilda lärare eller donatorer/representanter. Bedömningen utgår i regel inte från något speciellt spelprov utan omfattar hela studieprestationen. 

Familjen John Anderssons i Anderslöv stiftelse

I samarbete med Musikhögskolan i Malmö erbjuder familjen John Anderssons i Anderslöv stiftelse stipendier inom instrumentgrupperna sång, piano, violin/viola eller violoncell. Observera att du inte behöver vara student vid Musikhögskolan för att söka stipendiet. Ansökningsperioden är 1 februari - 1 mars.

Läs mer om John Anderssons i Anderslöv stiftelse

Studenter bockar på scen. Foto.

Stöd vår verksamhet

Musikhögskolan i Malmö tar tacksamt emot stöd i form av donationer. Önskar du bidra till att skapa de bästa förutsättningarna för att genomföra utbildning, forskning och produktioner av högsta kvalitet, vänligen kontakta vår prefekt Hans Hellsten.