Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Körcentrum Syd

Musikhögskolan i Malmö | Lunds Universitet

Körcentrum Syd är en centrumbildning vid Lunds universitet samt en plattform för södra Sveriges körliv. Målsättningen är att långsiktigt stärka körlivet genom utbildning, utveckling och forskning.

Ungdomskör som sjunger. Foto.

I Körcentrum Syds styrelse är följande institutioner representerade: Lunds universitet via Musikhögskolan i Malmö och Odeum, Musik i Syd, Lars-Erik Larsson-gymnasiet och Svenska kyrkan. 

Körcentrum Syd har sedan starten 2008 gjort stora insatser för att utveckla körlivet i Sveriges södra region. Dels genom samverkan mellan utbildnings- och kulturinstitutioner, men även genom att främja pedagogisk och konstnärlig förnyelse och kunskapsutveckling. Körcentrum Syd lägger även stor fokus vid barns och ungas körsjungande och idag är centrumbildningen en mötesplats, ett resurscentrum, och en inspirationskälla.