Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Musikproducent

Fristående kurs | MUHG78 | 60hp

En kurs för dig som vill arbeta som kreativ musikproducent inom radio, TV, film, spel eller musikbranschen.

Observera att kursen har ny kurskod: MUHG78

Du som söker ska kunna traktera minst ett ackordinstrument samt ha goda kunskaper om harmonik, melodi och rytm. Kursen innehåller akustik, inspelnings- och studioteknik, musikproduktion, sequenser, musikjuridik, musik- och ljudanalys, liveljud, syntes, mastring m.m

Vi genomför studiebesök och får besök av gästföreläsare med spetskompetens. Undervisningen sker löpande och i projektform. Du arbetar dels med egna projekt, dels genom samarbeten med musiker på Musikhögskolan inom jazz-, folk-, rock- och klassisk inriktning. Parallellt ges också handledning i den egna utvecklingen som producent. Vi arbetar främst i Logic Pro, men du grundutbildas även i Pro Tools samt analoga system.

Urval bland de sökande sker genom bedömning av inlämnade arbetsprover, intervju samt gehörs- och teoriprov. Studierna genomförs på helfart under ett läsår. Kursen ges på Musikhögskolan i Malmö, där man får fri tillgång till skolans studios.

Arbetsprover och presentation 

Ytterligare information om antagningsproven
Obligatorisk uppgift och antagningsfiler

För att importera ljudspåren till ditt projekt gör så här:

  • höger/alternativklicka med musen på länkarna till ljuden på hemsidan
  • välj "spara länk som” alt. "spara mål som"
  • välj var du vill spara filerna (t ex på din hårddisk)
  • starta ditt inspelningsprogram (t ex Logic) och importera filerna enligt instruktionerna på hemsidan

Kontakt

Joakim Barfalk
Kursledare
joakim [dot] barfalk [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 703-58 58 80