Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Musikproducent

Fristående kurs | MUHG78 | 60hp

En kurs för dig som vill arbeta som kreativ musikproducent inom radio, TV, film, spel eller musikbranschen.

Observera att kursen har ny kurskod: MUHG78

Denna ettåriga kurs i musikproduktion omfattar inspelnings- och studioteknik, akustik, musikproduktion, sequenser, musikjuridik, musik- och ljudanalys, syntes och mastring. Studierna genomförs på helfart på Musikhögskolan i Malmö, där du får fri tillgång till skolans studios.

Undervisningen sker löpande och i projektform. Du arbetar dels med egna projekt, dels i samarbeten med musiker på Musikhögskolan inom jazz-, folk-, rock- och klassisk inriktning. Parallellt ges också handledning i den egna utvecklingen som producent. Vi arbetar främst i Logic Pro, men du grundutbildas även i Pro Tools samt analoga system. Kursen innehåller dessutom studiebesök samt besök av gästföreläsare med spetskompetens. 

Urval

Du som söker ska kunna traktera minst ett ackordinstrument samt ha goda kunskaper om harmonik, melodi och rytm. Urval bland de sökande sker genom bedömning av inlämnade arbetsprover, intervju samt gehörs- och teoriprov. 

Arbetsprover och presentation 

Läs mer om antagningsproven (PDF 121 kB, nytt fönster)
Obligatorisk uppgift och antagningsfiler

För att importera ljudspåren till ditt projekt gör så här:

  • höger/alternativklicka med musen på länkarna till ljuden på hemsidan
  • välj "spara länk som” alt. "spara mål som"
  • välj var du vill spara filerna (t ex på din hårddisk)
  • starta ditt inspelningsprogram (t ex Logic) och importera filerna enligt instruktionerna på hemsidan

Kontakt

Joakim Barfalk
Kursledare
joakim [dot] barfalk [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 703-58 58 80