Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Almaz Yebio

Universitetslektor i sång

Almaz Yebio är född i Lund och uppvuxen i Skåne, Zambia och Etiopien. Hon är utbildad till musiklärare vid Musikhögskolan i Malmö och tog examen 1991. Hon är även utbildad inom jazzensembler, sångtekniker och sångtraditioner.

Almaz Yebio har arbetat mycket som frilansande musiker som sångerska både på scen och i studio, som körarrangör och körledare. Musikerna som hon arbetat med är många, några få exempel är Karl-Martin Almqvist, Arne Domnérus, Henrik Frisk, Peter Jöback, Jacob Karlzon, Lill Lindfors, Gösta Petersén, Ola Salo, Helén Sjöholm, Jens Ulvsand, Mattias Wager, Lena Willemark och Stevie Wonder. Almaz Yebio har även erfarenhet som musiklärare i grundskola, gymnasium och folkhögskola.

Hon är anställd vid Musikhögskolan i Malmö sedan 1999 och är sedan 2013 universitetslektor i sång med inriktning mot jazz, gospel och sångensemble. Almaz Yebio beskriver sin relation till musiken som "livets ständiga följeslagare och konstanta lekplats, språkrör, uttrycksmöjlighet, lisa för själen och glädjekälla! En okomplicerad, otvungen relation som ibland är intensiv och ibland tar paus."

Almaz Yebio
E-post: almaz [dot] yebio [at] mhm [dot] lu [dot] se

Universitetslektor

Lärare (Musikhögskolan)

+46 40 32 54 50

+46 70 366 13 66