Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Anders Johnsson

Universitetslektor i orgel och orgelkunskap

Anders Johnsson (född 1969) är sedan år 2000 organist i Slottsstadens församling i Malmö, där han ansvarar för en omfattande kör- och musikverksamhet. Han har studerat orgel för Per Rydén, Hans Hellsten, Mikael Wahlin, Jean Boyer och slutligen i solistklassen vid Det Kgl. Danske Musikonservatorium i Köpenhamn för Hans Fagius. Studierna avslutades med en solistdebut i Köpenhamn 1999. Dessförinnan har han studerat musikvetenskap i Lund, genomgått kyrkomusikerlinjen, musikerlinjen och barocklinjen vid Musikhögskolan i Malmö.

Sedan ett tiotal år undervisar han i orgelkunskap och solistiskt orgelspel på kyrkomusikutbildningarna vid samma institution. Anders Johnsson är också ofta anlitad som orgelsakkunnig i de södra delarna av landet och har då ofta inriktat sig på återanvändande av historiskt pipmaterial i nytänkande av symfoniska instrument. Anders Johnsson konserterar regelbundet i Sverige och utlandet och har vid ett par tillfällen spelat i Sveriges radio P2 och medverkat i flera CD-produktioner. Han framför gärna musik från skiftande epoker och länder, men har en förkärlek för svensk och fransk romantisk musik, samt kammarmusik med tidstrogna instrument.

Anders Johnsson
E-post: anders [dot] johnsson [at] mhm [dot] lu [dot] se

Universitetsadjunkt

Lärare (Musikhögskolan)

+46 40 32 54 50