Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Peter Spissky utnämnd till konstnärlig ledare för Confidencen Opera & Music Festival

Svartvit bild på Peter Spissky med sin violin i handen. Foto.
Peter Spissky. Foto: T:S-foto

Musikhögskolan i Malmös lärare i barockviolin, Peter Spissky, har blivit vald till konstnärlig ledare för femte upplagan av den internationella opera- och musikfestivalen på Confidencen som går av stapeln i Ulriksdals slottspark nästa sommar.

Peter Spissky är redan ett välkänt namn inom tidig musik, förutom att vara en uppskattad lärare och medarbetare på Musikhögskolan i Malmö, är han även konsertmästare i Concerto Copenhagen och konstnärlig ledare för Camerata Øresund. Han är heller ingen främling för Confidencen Opera & Music Festival där han tidigare har varit konsertmästare. Nu tar han på sig rollen som konstnärlig ledare.

– Det känns både fantastiskt kul och ödmjukande att ha blivit tilldelat detta förtroende. Jag ser fram emot att få realisera några av mina drömoperor och att få musicera med underbara musiker i denna fantastiska teater som är så full av historia.

Peter Spissky spelar tillsammans med två andra musiker. Foto.
 Foto: Gunnar Melander.

Barockopera på hög nivå

Confidencen, eller Ulriksdals slottsteater som den också kallas, är Sveriges äldsta rokokoteater och väl värd ett besök i sig själv. Inte undra på att Confidencen Opera & Music Festival redan har blivit en klassiker. Varje år bjuds några av Europas främsta barockmusiker in för att framföra en magisk operauppsättning där hela teaterns salong tas i anspråk. Sommaren 2023 kan publiken dock se fram emot något alldeles extra – då blir det barockopera på hög nivå, allt under Peter Spisskys taktfulla ledning.

Läs mer om Peter Skissky
Läs mer om  Confidencen Opera & Music Festival