Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Prodekan Staffan Storm tilldelas Christ Johnson-priset 2021

Staffan Storm
Staffan Storm. Foto: Charlotte Carlberg Bärg.

Konstnärliga fakultetens prodekan, tillika tonsättare och professor vid Musikhögskolan, får Kungl. Musikaliska Akademiens Stora Christ Johnson-pris 2021, landets främsta belöning för tonsättare.

Staffan Storm tilldelas utmärkelsen för sitt orkesterverk "The Persistence of Memory" med följande motivering:

"Staffan Storm tar med lyssnaren på en fantastisk musikalisk resa genom det stora och vida orkesterlandskapet med sitt verk ”The Persistence of Memory”. Med stor hantverksskicklighet låter han nya scenerier avtäckas och övergå i varandra som en flodvåg i ständig rörelse."

Utmärkelsen kommer att delas ut vid Kungl. Musikaliska Akademiens högtidssammankomst den 29/11 av H.K.H Kronprinsessan Victoria. Musik av Staffan Storm med flera kommer att framföras vid sammankomsten.

Följ högtidssammankomsten här

En intervju med Staffan publiceras här inom kort.


Christ Johnson-priset har delats ut sedan 1958 och består av det stora och det lilla priset. Lilla Christ Johnson-priset 2021 mottags av tonsättaren Lisa Streich.

Läs mer här