Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vi hejar på Samira Manners i Mello!

Samira Manners går den ettåriga utbildningen till singer-songwriter på Musikhögskolan i Malmö. På lördag tävlar hon med den egenskrivna låten "I want to be loved" i Melodifestivalen och med sig på scen har hon Alice Castell på bas, som går första året på jazzutbildningen.

Samira Manners har redan kontrakt med ett skivbolag, samma som representerade vinnarlåten med Frans 2016, "If I were sorry", och det är tillsammans med Fredrik Andersson på skivbolaget som hon har skrivit sitt bidrag.

-Vi skrev inte låten enbart för att skicka in den till Melodifestivalen men när möjligheten kom tyckte jag den passade bra.

Hur gick skrivprocessen till?

-Vi satt en varm sommardag i Svarte där Fredrik bor och hade inte riktigt någon stor plan förutom att vi ville skriva en låt. Ovanligt nog började vi med själva refrängen som jag sedan satte text och verser till. Det tog en till två timmar att skriva den, så det var en ganska snabb process. 

-Texten kom från olika känslor jag satt med just i den stunden. Den är ganska personlig precis som många av mina andra låtar.

Samira Manners tillsammans med SVT
Samira när hon tog emot SVT på Musikhögskolan för att spela in ett mello-inslag.

Hur länge har du skrivit egen musik?

-Jag har skrivit musik sedan jag var 12-13 år. Det började mest som lite poesi och små texter som jag sedan satte melodi på. För mig är texten alltid viktigast, och att det känns. Det är en viktig del av min musik. 

Skriver du bara till dig själv?

-Jag skriver mest till mig själv, men har även skrivit låtar tillsammans med Fredrik Andersson till tv-serien ”Up4Noise” på SVT och till artisten Elvira som är på samma skivbolag som jag. Jag tycker det är kul med båda, men till min egen musik skriver jag mest själv.

 Vilket är ditt bästa Mello-minne?

-Jag tror det var när Anna Bergendahl sjöng låten ”This Is My Life”. Hon stod med en gitarr och sjöng låten rakt upp och ner. Jag tycker det kan vara bra när det är "simpelt", även om det såklart är kul med bidrag som är lite mer ”showiga”.

Hur förbereder du dig just nu inför lördagens deltävling?

-Jag förbereder mig ganska mycket, både med rep under veckorna och möten för att få rätt på alla detaljer runt omkring. Jag försöker ta det ganska lugnt och bara fokusera på mitt eget och att komma ihåg varför jag är där. 

Och hur är känslorna?

-Jag skulle säga att jag är ganska nervös och tänker mycket på hur det ska gå. Men samtidigt försöker jag tänka på vilken möjlighet det är och hoppas kunna nå ut till fler. Det känns såklart kul också att folk ska få ta del av min låt.
 

LYCKA TILL, Samira!


Samira Manners är med i Melodifestivalens andra deltävling den 11 februari med sin låt "I want to be loved".

Läs mer om den ettåriga fristående kursen Singer-songwriter MUHC90