Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Conny Antonov

Universitetslektor i instudering

Conny Antonov, född 1958, är pianist och undervisar sedan 1990 klassiskt inriktade sångare i musikalisk instudering och interpretation. Hans specialområden innefattar opera, romanser, Lieder och oratorier. Sedan 2005 leder Conny Antonov skolans undervisning i operaimprovisation inom ramarna för musikerutbildningen i sång. Han har också lett ett konstnärligt och pedagogiskt utvecklingsarbete i ämnet. Detta pionjärarbete finns dokumenterat i skriften Improvisatörerna, med tillhörande DVD, publicerad 2009. Se även Lunds universitets publikationer, LUP. Projektet har också resulterat i ett antal improvisationsföreställningar utanför skolan, baserade på romans och opera. Sitt intresse för experimentella konsertformer har Antonov tidigare utvecklat bl.a. genom medverkan i musikteaterprojekt för barn och ungdomar inriktade på Franz Schuberts sånger.

Conny Antonov har lång erfarenhet av arbete med sångare. Han har därmed också stor repertoarkännedom och en omfattande konserterfarenhet. Som gästlärare är han flitigt anlitad i andra sammanhang, t.ex. vid kurser för sångare och pianister vid olika förberedande skolor och sommarakademier. Vid konserter i Sverige och utomlands är han ofta engagerad både som solopianist och uppskattad ackompanjatör. Conny Antonov har framträtt vid konserter i bl.a. Paris, Rom och på Villa San Michele, Capri. Han har också flera gånger medverkat i radions P2, t.ex. 2007 i programserien Det osynligas piano, och kan höras på ett antal CD-skivor.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Conny Antonov
E-post: conny [dot] antonov [at] mhm [dot] lu [dot] se

Universitetslektor

Lärare (Musikhögskolan)

+46 40 32 54 50