Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Daniel Hjorth

Universitetsadjunkt i musikteori

Daniel Hjorth undervisar i gehör, satslära, arrangering och komposition vid Musikhögskolan i Malmö sedan 2003. Utöver sin lärartjänst är han en synnerligen aktiv tonsättare och har de senaste åren bl a uppmärksammats för sin elektro-akustiska musik till teaterföreställningar som De Sju Städerskorna på Dramaten och senast Krigsturister på Finska Nationalteatern i Helsingfors. Utöver detta har han komponerat en mängd kammarmusik och har då ofta kombinerat akustiska instrument med elektronik. 1996 vann han Sveriges Radios Symfoniorkesters kompositionstävling med stycket Crop Circles. Verket har även spelats av Malmö Symfoniorkester. Denna orkester har därefter beställt ett längre orkesterverk.

Daniel Hjorth föddes 1973 i Laholm. Han har studerat komposition på Gotlands Tonsättarskola och vid Musikhögskolan i Malmö. Hans musik, som ofta är starkt rytmiskt profilerad, formmässigt balanserad och kännetecknas av en särpräglad klanglig användning av instrument och spelarter, har rönt stort intresse vid flertalet festivaler för samtida musik i bl a Sverige, Danmark, Finland, Tyskland och Kuba. Daniel Hjorth bor och verkar i Malmö.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Daniel Hjorth
E-post: daniel [dot] hjorth [at] mhm [dot] lu [dot] se

Universitetsadjunkt

Lärare (Musikhögskolan)

+46 40 32 54 50