Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Markus Tullberg

Doktorand i musikpedagogik samt lärare i musik och samhälle, flöjt och ensemble

Markus Tullberg är född i Lund och efter en grundläggande skolgång med saxofonen i sin hand flyttande han till Irland. Där växlade han över till att allt mer spela traversflöjt. Utbildningstiden blev en omväxlande resa mellan djupdykningar i svensk och irländsk folkmusik och mellan bostadsadresser i Bollnäs, Gotland samt Dublin och Ennis, Irland. Han är utbildad på musikhögskolorna i Malmö och Limerick, Irland samt på musikvetenskapliga institutionen i Lund.

Idag är han frilansande musiker bland annat med grupperna Jidder, Ralsgård & Tullberg samt Gisen, Ulvsand & Tullberg. Han är också en av grundarna bakom skivetiketten Kap Syd som ger ut folk- och världsmusikskivor samt arrangerar konserter och seminarium.

Han undervisar idag som pedagog på Musikhögskolan i Malmö inom ensemble, folkmusik och musik och samhälle. Han är också lärare på utbildningen för irländsk folkmusik på Visingsö Folkhögskola samt flitigt anlitad som kursledare inom svensk och irländsk folkmusik.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Övriga bidrag

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Markus Tullberg
E-post: markus [dot] tullberg [at] mhm [dot] lu [dot] se