Malmö - den perfekta staden för att plugga musik!

Det är onekligen något speciellt med Malmö. Staden är precis lagom liten för att kunna ta sig runt överallt med cykel men tillräckligt stor för att ha ett rikt kulturliv. Invånarna kommer från hela världen och det speglar sig i Malmös kontinentala atmosfär och fantastiska musikscen.

Som studentstad har Malmö utvecklats mycket under de senaste åren och att plugga här är lätt. Det går att hitta centralt belägna, bra studentbostäder till rimliga priser, samma gäller mat och nöjen. Inte undra på att Malmö blev utnämnd till årets studentstad 2021/2022.

studenter

Musik i Syd
är en regional musikinstitution med Konserthuset i Kristianstad som bas, kontor i Växjö med kammarorkestern Musica Vitae och Palladium, en scen för dans och musik i Malmö.

Malmö akademiska kör och orkester
Malmö högskolas ensembler ger regelbundet konserter och innehåller många medlemmar från Musikhögskolan i Malmö.

Malmö Symfoniorkester
MSO ger studenter vid Musikhögskolan fribiljetter och studentrabatter till många av deras konserter. MSO spelar på Malmö Live.

Malmö Opera
Malmö Opera ger också studentrabatter till sina föreställningar.

Jazz i Malmö
Jazz i Malmö är en förening som arrangerar de flesta av de jazzkonserter som ges i Malmö.

MixMusik
Världsmusikföreningen MixMusik arrangerar konserter med musik från hela världen.

Malmö Folk
Malmö Folk är Malmös folkmusikförening som arrangerar konserter med folkmusik.

Malmö Konsthall
Malmö konsthall har flera stora utställningar om året.

Malmö Muséer
Malmö Muséer är beläget i slottet Malmöhus. Här finns olika utställningar, några fasta och några som byts ut med jämna mellanrum. Både historia, natur och konst visas här.

Inkonst
Detta är en scen som rymmer det mesta, allt från konserter till teater och performance.

Skånes Dansteater
Detta danskompani som kallar sig Skånes Dansteater har sina föreställningar på Bågahallarna.

Dansstationen
Dansstationen är Malmös gästspelsscen för dans och finns på Palladium. Som studerande på Musikhögskolan får du halva priset på föreställningar.

Spegeln
Spegeln är en biograf med egen bistro som visar både kommersiella och konstnärligt inriktade filmer.

Studentkåren

Studentkåren vid Konstnärliga fakulteten är en sammanslutning av studerande vid de tre institutionerna Musikhögskolan, Konsthögskolan och Teaterhögskolan. Vid respektive institution finns en egen sektion och studenterna finns representerade i respektive institutionsstyrelse, utbildningsråd samt i fakultetsstyrelsen. De är även representerade i Lärarförslagsnämnden, som är ett övergripande organ för nyanställningar och befordran av lärare.

Kåren representerar studenterna och har som sin viktigaste uppgift att bevaka, upprätthålla och förbättra kvalitén på utbildningarna, även om de också arrangerar sociala event. Studentkåren är en religiöst och partipolitiskt obunden organisation.

Musiksektionens styrelse 2021-2022

• Ordförande: Malin Olsson