Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Peter Berglund

Universitetsadjunkt i piano/gehörsspel

Peter Berglund är uppväxt i Staffanstorp utanför Lund i Skåne. Han har studerat på musikgymnasium under två år och ett år påbyggnad, en högre specialkurs inom musik. Han tog examen från Musikhögskolan i Malmö 1989 i Andra genrer, som motsvarar nuvarande rock/jazzutbildningarna.

Peter har sedan dess bland annat undervisat på musikskola, musikgymnasium, arbetat som frilansmusiker och är sedan 1992 anställd på Musikhögskolan som universitetsadjunkt i piano/gehörsspel.

Han har en stor musikalisk bredd och jobbar inom skilda genrer, allt från operett och musikal till rock och jazz. Bland de artister han arbetat med senast syns namn som Marianne Mörck, Andreas Johnson, Pernilla Wahlgren, Rongedals, Hasse Andersson och Mikael Neumann.

De olika musikaliska sammanhangen ger Peter en varierad vardag som pendlar mellan konsert- och teatersammanhang till förmånen att få undervisa studenter vid Musikhögskolan i Malmö.

Peter Berglund
E-post: peter [dot] berglund [at] mhm [dot] lu [dot] se

Universitetsadjunkt

Lärare (Musikhögskolan)