Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Antagning musiker- och kyrkomusikerutbildningar

På grund av ett fortsatt osäkert läge med covid-19-pandemin, har vi beslutat att årets antagningsprov till samtliga musiker- och kyrkomusikerutbildningar kommer genomföras via inskickade arbetsprover (videofilmer). Vi kommer inte kalla sökande till prov på plats på Musikhögskolan i vecka 9 och 10.

Jag vill veta mer om antagning till:

Viktiga datum för anmälan och antagning 2021

1 december
Antagningen öppnar för ansökan via www.antagning.se

15 januari
Antagningen stänger för ansökan.

22 januari
Sista dag för kompletteringar av officiella handlingar rörande tidigare utbildning och medborgarskap till Antagningsservice.

25 januari
Sista dag för uppladdning av arbetsprover (delprov I) för sökande till Kandidatprogram, Kompositionsutbildningarna samt vissa Masterprogram (gäller ej Ky Kandidat och Kantor som gör samtliga prov på plats, vecka 9). Läs mer i provinformationen för den utbildning du söker.

29 januari
Sista dag för inbetalning av anmälningsavgift (gäller endast sökande med medborgarskap från land utanför EU).

Början av februari
Kallelse till antagningsprov för sökande till Kandidatprogram kommer att skickas till den mejladress du uppgav i din anmälan.

25 februari
Sista dag för uppladdning av arbetsprover för sökande till Masterprogram. Läs mer i provinformationen för den utbildning du söker.

1 mars
Sista dag för uppladdning av arbetsprover för sökande till kyrkomusikerutbildningarna. Läs mer i provinformationen för den utbildning du söker.

5 mars
Sista dag för uppladdning av arbetsprover (delprov II) för sökande till Kandidatprogram och Interpretation Diplom. Läs mer i provinformationen för den utbildning du söker.

Vecka 9
MT-prov genomförs digitalt i Canvas för sökande till kyrkomusikerutbildningarna

Vecka 10
MT-prov genomförs digitalt i Canvas för sökande till Kandidatprogram

För att förbereda ditt antagningsprov på bästa sätt bör du noggrant läsa igenom provinformation för respektive instrument/inriktning för det program du söker, så att du vet vilka prov du ska genomföra och hur de genomförs. Du ansvarar själv för att alla proven genomförs.

Från anmälan till antagningsprov steg för steg

Vanliga frågor och svar

För att bli erbjuden en plats vid den Musikerutbildning du har anmält dig till behöver du förutom godkänt resultat på dina spelprov också ha godkända resultat på övriga behörighetsgivande prov. Vilka prov du behöver genomföra beror på vilket program och vilken inriktning du söker till. Följ länken nedan för att ta del av informationen som gäller just dig.

Information om övriga behörighetsgivande prov

Om du har en dokumenterad funktionsvariation har du möjlighet att få stöd i samband med antagningsproven. För att få adekvat stöd behöver du anmäla detta i samband med anmälan till antagningsprov genom att kontakta oss på admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se

Kontakt

Frågor om antagning:
admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se