Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Antagning musiklärarutbildning

Färdighetsproven för musiklärarprogrammet vid Musikhögskolan i Malmö 2024 är nu avslutade. Antagningsbesked med svarskrav skickas ut 11 juli genom antagning.se.

Lokala prov (L-prov): Prov på huvudinstrument, specifikt för varje genre. Provet genomförs genom videoinspelningar som laddas upp på lärplattformen Canvas. 

Läs mer om lokala prov (L-prov) 2024 

Gemensamma prov (G1, G2 och G3-prov): G-provet är gemensamt för fyra musikhögskolor i Sverige:

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm
Musikhögskolan i Örebro
Musikhögskolan Ingesund
Musikhögskolan i Malmö

Du genomför G-provet endast en gång och på den musikhögskola du angett som högsta prio i din anmälan på antagning.se. Resultatet kommer att gälla på samtliga av dessa fyra musikhögskolor. Godkänt G-prov från 2023 kan tillgodoräknas även 2024.  

Läs mer om gemensamma prov (G-prov) 2024 

Viktiga datum

15 mars 2024 - Antagning.se öppnar för anmälan

15 april - Sista anmälningsdag och sista dag att ändra prioritering av dina sökta utbildningar

22 april - Inloggningsuppgifter till våra digitala system skickas ut tillsammans med kallelse till prov G2- och G3-prov

22 april –12 maj Canvas är öppet för uppladdning av videomaterial

14 - 15 - 16 maj - G2- och G3-prov genomförs på Musikhögskolan i Malmö

20 juni - Sista dag för komplettering av meriter

11 juli - Antagningsbesked med svarskrav

19 juli - Sista svarsdag

För antagning till ämneslärarutbildningarna i musik krävs följande: grundläggande behörighet, Engelska 6 och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2, godkända antagningsprov G1, G2 och G3 samt godkänt L-prov. Du ansvarar själv för att dina betyg finns registrerade på antagning.se.

Om antalet behöriga sökande med godkända provresultat överstiger antalet utbildningsplatser sker urvalet i första hand genom resultaten på de lokala proven på huvudinstrumentet och i andra hand genom gymnasiebetyg.

Om du blir antagen till den utbildning du angett som högsta prioritet stryks du automatiskt från övriga sökalternativ. Om du blir antagen till den utbildning du sökt som prioritet 2 står du kvar som reserv på ditt förstahandsval men alternativen under prioritet 2 stryks. Din prioritering är alltså viktig. Den skola du helst vill gå på ska du ge prioritet 1. Det är också där du gör dina prov.

Mer information om grundläggande behörighet hittar du på studera.nu.

Kompletterande handlingar som styrker behörighet eller en eventuell ansökan om undantag från behörighetskraven ska skickas in i samband med anmälan på antagning.se. Se instruktion under Mina sidor.

Om du fortfarande går i gymnasiet ges du en villkorad grundläggande behörighet med kravet att styrka din behörighet genom att komplettera din ansökan med ditt slutbetyg.

Om du har en dokumenterad funktionsvariation, exempelvis dyslexi, nedsatt syn/hörsel eller annan fysisk funktionsvariation har du möjlighet att få stöd i samband med antagningsproven.

Anmäl ditt behov till lena [dot] hallabro [at] mhm [dot] lu [dot] se.

Kontakt

Lena Hallabro
Utbildningsledare
lena [dot] hallabro [at] mhm [dot] lu [dot] se (lena[dot]hallabro[at]mhm[dot]lu[dot]se)
+46 40 32 54 02