Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Antagning musiklärarutbildning

Antagningsomgången för studiestart ht2023 är nu avslutad. Resultaten för antagningsproven läggs in på antagning.se efter v.23. Antagningsbesked med svarskrav skickas ut från antagning.se 12/7.

Lokala prov (L-prov): Prov på huvudinstrument, specifikt för varje genre. Provet genomförs genom videoinspelningar som laddas upp på lärplattformen Canvas.

Läs mer om lokala prov (L-prov) 2023

Gemensamma prov (G1, G2 och G3-prov): G-provet är gemensamt för fyra musikhögskolor i Sverige:
Kungl. Musikhögskolan i Stockholm
Musikhögskolan i Örebro
Musikhögskolan Ingesund
Musikhögskolan i Malmö

Du genomför G-provet endast en gång och på den musikhögskola du angett som högsta prio i din anmälan på antagning.se. Resultatet kommer att gälla på samtliga av dessa fyra musikhögskolor. Godkänt G-prov från 2022 kan tillgodoräknas även 2023.  

Genomförda G-prov vid Göteborgs universitet kommer inte att gälla för antagning till Musikhögskolan i Malmö 2023.    

Läs mer om gemensamma prov (G-prov) 2023

Viktiga datum

15 mars 2023 - Antagning.se öppnar för anmälan

17 april - Sista anmälningsdag och sista dag att ändra prioritering av dina sökta utbildningar

24 april - Inloggningsuppgifter till våra digitala system skickas ut tillsammans med kallelse till prov G2 och G3

24 april –12 maj Canvas är öppet för uppladdning av videomaterial

15 - 16 - 17 maj - G2- och G3-prov genomförs på Musikhögskolan i Malmö

21 juni - Sista dag för komplettering av meriter

12 juli - Antagningsbesked med svarskrav

21 juli - Sista svarsdag

För antagning till ämneslärarutbildningarna i musik krävs följande: grundläggande behörighet, Engelska 6 och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2, godkända antagningsprov G1, G2 och G3 samt godkänt L-prov. Du ansvarar själv för att dina betyg finns registrerade på antagning.se.

Om antalet behöriga sökande med godkända provresultat överstiger antalet utbildningsplatser sker urvalet i första hand genom resultaten på de lokala proven på huvudinstrumentet och i andra hand genom gymnasiebetyg.

Om du blir antagen till den utbildning du angett som högsta prioritet stryks du automatiskt från övriga sökalternativ. Om du blir antagen till den utbildning du sökt som prioritet 2 står du kvar som reserv på ditt förstahandsval men alternativen under prioritet 2 stryks. Din prioritering är alltså viktig. Den skola du helst vill gå på ska du ge prioritet 1. Det är också där du gör dina prov.

Mer information om grundläggande behörighet hittar du på studera.nu.

Kompletterande handlingar som styrker behörighet eller en eventuell ansökan om undantag från behörighetskraven ska skickas in i samband med anmälan på antagning.se. Se instruktion under Mina sidor.

Om du fortfarande går i gymnasiet ges du en villkorad grundläggande behörighet med kravet att styrka din behörighet genom att komplettera din ansökan med ditt slutbetyg.

Om du har en dokumenterad funktionsvariation, exempelvis dyslexi, nedsatt syn/hörsel eller annan fysisk funktionsvariation har du möjlighet att få stöd i samband med antagningsproven.

Anmäl ditt behov till lena [dot] hallabro [at] mhm [dot] lu [dot] se.

Ansök här

Ansökningsomgången är stängd. Nästa antagningsomgång öppnar 15 mars till 15 april 2024.

Kontakt

Sara Engblom
Utbildningsadministratör
sara [dot] engblom [at] mhm [dot] lu [dot] se (sara[dot]engblom[at]mhm[dot]lu[dot]se)
+46 40 32 54 19