Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Antagning musiklärarutbildning

Med anledning av coronaviruset kommer årets antagningsprov till vår musiklärarutbildning att genomföras helt på distans, genom uppladdning av filmer samt digitala teoriprov.

Aktuellt just nu:

Antagningsproven är nu avslutade! Den 16/7 skickas antagningsbesked ut från antagning.se till den mailadress du angivit när du sökt utbildningen. Observera att du har endast en vecka på dig att svara på antagningsbeskedet, sista datum för att tacka ja eller nej är den 23/7!

Provinformation

Antagningen baseras på lokala och gemensamma prov. Utöver de lokala prov (L-prov) du gör för ditt huvudinstrument, ska du även genomföra gemensamma prov (G-prov) som gäller för samtliga musikhögskolor i landet. 

Till gemensamma prov (G-prov) 2021
Till lokala prov (L-prov) 2021

För antagning till ämneslärarutbildningarna i musik krävs både grundläggande och särskild behörighet enligt områdesbehörighet 6c (engelska B och Samhällskunskap A) samt godkända antagningsprov. Du ansvarar själv för att dina betyg finns registrerade på antagning.se.

Om antalet behöriga sökande med godkända provresultat överstiger antalet utbildningsplatser sker urvalet i första hand genom resultaten på de lokala proven på huvudinstrumentet och i andra hand genom gymnasiebetyg.

Om du blir antagen till den utbildning du angett som högsta prioritet stryks du automatiskt från övriga sökalternativ. Om du blir antagen till den utbildning du sökt som prioritet 2 står du kvar som reserv på ditt förstahandsval men alternativen under prioritet 2 stryks o.s.v. Din prioritering är alltså viktig. Den skola du helst vill gå på ska du ge prioritet 1. Det är också där du gör dina prov.

Mer information om grundläggande behörighet hittar du på studera.nu.

Kompletterande handlingar som styrker behörighet eller en eventuell ansökan om undantag från behörighetskraven ska skickas in i samband med anmälan på antagning.se. Se instruktion under Mina sidor. Om du fortfarande går i gymnasiet ges du en villkorad grundläggande behörighet med kravet att styrka din behörighet genom att komplettera din ansökan med ditt slutbetyg.

Om du har en dokumenterad funktionsvariation som exempelvis dyslexi, nedsatt syn/hörsel eller annan fysisk funktionsvariation har du möjlighet att få stöd i samband med antagningsproven. Anmäl ditt behov till lena [dot] hallabro [at] mhm [dot] lu [dot] se.

Viktiga datum

26/4-18/5 vår lärplattform Canvas är öppen för uppladdning av filmer

18/5 det digitala teoriprovet är öppet i Canvas

vecka 22 besked om godkända/ underkända prov skickas ut

5/7 sista datum för komplettering av gymnasiebetyg eller andra handlingar

16/7 slutligt antagningsbesked skickas ut till den adress du angivit i ansökan

23/7 sista svarsdag

30/7 andra antagningsbeskedet skickas ut

Kontakt

Sara Engblom
Utbildningsadministratör
Musiklärarutbildningens kansli
+46 (0)40-32 54 19
sara [dot] engblom [at] mhm [dot] lu [dot] se

Lena Hallabro
Utbildningskoordinator
Musiklärarutbildningens kansli
+46 (0)40-32 54 02
lena [dot] hallabro [at] mhm [dot] lu [dot] se