Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Antagning musiklärarutbildning

Vårens antagningsprov är nu avslutade. Antagningsbesked skickas ut 12 juli via antagning.se. 

Lokala prov (L-prov): Prov på huvudinstrument, specifikt för varje genre. Provet genomförs genom videoinspelningar som laddas upp på lärplattformen Canvas.

Läs mer om lokala prov (L-prov) 2022

Gemensamma prov (G-prov): G-proven är gemensamma för Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Musikhögskolan i Örebro, Musikhögskolan Ingesund och Musikhögskolan i Malmö. Du genomför proven på den skola du sökt som prioritet 1, och godkända G-prov kommer att tillgodoräknas på dessa fyra lärosäten.

Genomförda G-prov vid Göteborgs universitet kommer inte att gälla för antagning till Musikhögskolan i Malmö 2022.    

Läs mer om gemensamma prov (G-prov) 2022

Viktiga datum

Vårens antagningsprov är nu avslutade. 

12 juli: Antagningsbesked skickas ut via antagning.se

22 juli: Sista svarsdag på antagningsbeskedet

28 juli: Andra antagningsbeskedet skickas ut

För antagning till ämneslärarutbildningarna i musik krävs följande: grundläggande behörighet, Engelska 6 och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2, godkända antagningsprov G1, G2 och G3 samt godkänt L-prov. Du ansvarar själv för att dina betyg finns registrerade på antagning.se.

Om antalet behöriga sökande med godkända provresultat överstiger antalet utbildningsplatser sker urvalet i första hand genom resultaten på de lokala proven på huvudinstrumentet och i andra hand genom gymnasiebetyg.

Om du blir antagen till den utbildning du angett som högsta prioritet stryks du automatiskt från övriga sökalternativ. Om du blir antagen till den utbildning du sökt som prioritet 2 står du kvar som reserv på ditt förstahandsval men alternativen under prioritet 2 stryks. Din prioritering är alltså viktig. Den skola du helst vill gå på ska du ge prioritet 1. Det är också där du gör dina prov.

Mer information om grundläggande behörighet hittar du på studera.nu.

Kompletterande handlingar som styrker behörighet eller en eventuell ansökan om undantag från behörighetskraven ska skickas in i samband med anmälan på antagning.se. Se instruktion under Mina sidor.

Om du fortfarande går i gymnasiet ges du en villkorad grundläggande behörighet med kravet att styrka din behörighet genom att komplettera din ansökan med ditt slutbetyg.

Om du har en dokumenterad funktionsvariation, exempelvis dyslexi, nedsatt syn/hörsel eller annan fysisk funktionsvariation har du möjlighet att få stöd i samband med antagningsproven.

Anmäl ditt behov till lena [dot] hallabro [at] mhm [dot] lu [dot] se.

Kontakt

Sara Engblom
Utbildningsadministratör
sara [dot] engblom [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 40 32 54 19