Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Gitarr, klassisk inriktning

 
PROGRAM 180 HÖGSKOLEPOÄNG · 3 ÅR · KONSTNÄRLIG KANDIDATEXAMEN

Gitarr, klassisk inriktning, syftar till att ge dig kunskapen och verktygen för att arbeta som professionell gitarrist i dagens mångfacetterade musikvärld.

Målet är att utveckla ditt egna konstnärliga uttryck och att du ska bli en självständig konstutövare, redo att möta dagens kulturliv. Utbildningens fokus ligger i att förbättra din musikaliska, tekniska, sceniska och kommunikativa förmåga och du får rikligt med möjligheter att framträda både som solist, kammarmusiker och i ensemble.

Med basen i den klassiska gitarrepertoaren lär du känna instrumentets alla stilar, genrer och uttrycksmöjligheter. Du får även utveckla din förmåga att arrangera, transkribera, komponera och improvisera.

Göran Söllscher professor i gitarr
David Hansson universitetsadjunkt i gitarr

Dokument

Kontakt

Alvi Joensen
Utbildningssamordnare
alvi [dot] joensen [at] mhm [dot] lu [dot] se
+46 40 32 54 70