Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Gitarr | klassisk inriktning

PROGRAM 180 HÖGSKOLEPOÄNG · 3 ÅR · KONSTNÄRLIG KANDIDATEXAMEN

Gitarr, klassisk inriktning syftar till att ge dig den kunskap och de verktyg du behöver för att arbeta som professionell gitarrist i dagens mångfacetterade musikvärld. Målet är att du ska utveckla ditt eget konstnärliga uttryck och att du ska bli en självständig konstutövare.

Utbildningens fokus ligger i att förbättra din musikaliska, tekniska, sceniska och kommunikativa förmåga och du får rikligt med möjligheter att framträda både som solist, kammarmusiker och i ensemble. Med basen i den klassiska gitarrepertoaren lär du känna instrumentets alla stilar, genrer och uttrycksmöjligheter. Du får även utveckla din förmåga att arrangera, transkribera, komponera och improvisera.

Göran Söllscher professor i gitarr
David Hansson universitetsadjunkt i gitarr

Utöver grundläggande behörighet för högskolestudier krävs särskild behörighet i form av godkänt urvalsgrundande antagningsprov till musikerutbildningen.

Kontakt

Alvi Joensen
Utbildningssamordnare
alvi [dot] joensen [at] mhm [dot] lu [dot] se (alvi[dot]joensen[at]mhm[dot]lu[dot]se)
+46 40 32 54 70

9 Pieces for Solo Guitar | Ett samarbete mellan gitarr- och kompositionsstudenter | 2023
Masterclass med professor Göran Söllscher | 2023