Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Gitarr | klassisk inriktning

PROGRAM 120 HÖGSKOLEPOÄNG · 2 ÅR · KONSTNÄRLIG MASTEREXAMEN
Masterclass med Göran Söllscher, professor i gitarr.

Masterprogrammet Gitarr, klassisk inriktning syftar till att ge dig den kunskap och de verktyg du behöver för att arbeta som professionell gitarrist i dagens mångfacetterade musikvärld. Målet är att du ska utveckla ditt eget konstnärliga uttryck och att du ska bli en självständig konstutövare.

Utbildningens fokus ligger i att förbättra din musikaliska, tekniska, sceniska och kommunikativa förmåga och du får rikligt med möjligheter att framträda både som solist, kammarmusiker och i ensemble. Med basen i den klassiska gitarrepertoaren lär du känna instrumentets alla stilar, genrer och uttrycksmöjligheter. Du får även utveckla din förmåga att arrangera, transkribera, komponera och improvisera.

Utbildningsplan (PDF 292 kB, nytt fönster)

Göran Söllscher professor i gitarr
David Hansson universitetsadjunkt i gitarr

Utöver grundläggande behörighet för högskolestudier på avancerad nivå krävs särskild behörighet enligt följande: Konstnärlig kandidatexamen i musik 180 hp eller motsvarande samt godkänt urvalsgrundande antagningsprov till musikerutbildningen. 

Kontakt

Alvi Joensen
Utbildningssamordnare
alvi [dot] joensen [at] mhm [dot] lu [dot] se (alvi[dot]joensen[at]mhm[dot]lu[dot]se)
+46 40 32 54 70

9 Pieces for Solo Guitar | Ett samarbete mellan gitarr- och kompositionsstudenter | 2023
Masterclass med professor Göran Söllscher | 2023