Ämneslärarutbildning i musik med inriktning mot gymnasieskolan | Instrumental ensemble | Jazz

Jazz

Ämneslärarutbildning musik

PROGRAM 300 HÖGSKOLEPOÄNG · 5 ÅR · ÄMNESLÄRAREXAMEN

Utbildningen är en instrumental- och ensemblelärarutbildning som ger dig kompetens och behörighet att undervisa i musik inom gymnasieskolan och i grundskolans åk1-9. Den ger dig även kompetens för undervisning inom kultur- och musikskola.

Inriktningen vänder sig till dig som önskar fördjupa dig inom jazz. Inom ensembleundervisningen får du många tillfällen att spela inför publik vid olika scener. Regelbundet gästas utbildningen av välkända musiker och pedagoger där vi eftersträvar stor spridning i instrument och stilar.

Utbildningen leder fram till en ämneslärarexamen och har en omfattning av 300/ 330 högskolepoäng (5-5,5 år). Du kan kombinera musik med ett annat skolämne eller med fördjupningskurser i musik.

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 eller Engelska B, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 6C/A6C) och godkända lokala prov (spelprov) och godkända musikprov G1, G2, G3. Ytterligare behörighetskrav kan ställas beroende på senare val av andra ämnen (Ämne 2).

Viktiga datum

15/3-15/4 ansökan öppen (antagning.se)

26/4 inloggningsuppgifter till våra digitala system skickas på mejl via den adress du angivit på antagning.se

26/4-18/5 vår lärplattform Canvas är öppen för uppladdning av filmer