Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Anders Hallbäck

Universitetsadjunkt i mediateknik

Anders Hallbäck är lärare i musikproduktion, inspelningsteknik, liveljud och rockensemble.

Han har en bred musikalisk bakgrund som sträcker sig över de flesta musikgenrer. Han började sin musikutbildning på musikgymnasiet i Skövde och fortsatte sedan på musiklinjen på Ljungskile Folkhögskola. Därefter gick han musiklärarutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö med inriktning på instrumental- och ensemblelärare och med elgitarren som huvudinstrument. På Musikhögskolan studerade Anders även två år på musikproducentkursen.

Anders Hallbäck började undervisa på Musikhögskolan 2008 och blev anställd som universitetsadjunkt hösten 2010. Han har gedigen erfarenhet av undervisning, han har exempelvis arbetat på Kulturskolan i Skurup, på Musik- och Kulturskolan i Hässleholm, gästföreläst på Linnéuniversitetet och haft privatelever i gitarr, elbas samt inspelningsteknik.

Han har varit med i många olika musikaliska sammanhang. Anders var medlem i platinasäljande rockbanden Royal Republic där han medverkade som basist, låtskrivare och producent på debutalbumet "We Are The Royal". Som musikproducent/inspelningstekniker har han arbetat med allt från melodifestivalslåten ”Don’t Try To Stop Me”, som framfördes av Laila Adéle till det klassiska albumet ”The Perfect Man” med Rickard Söderberg och Fredrick Haglund. Han har gjort inspelningar för SVT, Skånska Operan och med Malmö Operaorkester.

Förutom inspelningar har Anders varit ljudtekniker i livesammanhang, bland annat med a capella-gruppen Vocal Six under deras turnéer i USA, Taiwan, och stora delar av Europa. Numera är han även engagerad som ljudtekniker vid Musikhögskolans rockkonserter, bland annat rockutbildningens stora jubileumskonsert våren 2012.

Anders Hallbäck har som kompositör bl a medverkat på Royal Republics album "We Are The Royal", i Melodifestivalen, i Lundakarnevalsfilmen ”Sigillet” och har vid flera tillfällen medverkat som låtskrivare i TV3:s Fame Factory. Anders har också skrivit låtar för olika musikförlag och då medverkat på utgivningar med flera utländska artister.

Anders Hallbäck har på senare år breddat sitt musicerande ytterligare till att även innefatta folkmusik. Han spelar då bl a gitarr och mandola i folkmusiktrion Magnus Rydlöv Trio tillsammans med Magnus Rydlöv och Olof Göthlin.

Anders Hallbäck
E-post: anders [dot] hallback [at] mhm [dot] lu [dot] se

Universitetsadjunkt

Lärare (Musikhögskolan)

+46 70 786 02 82