Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fristående kurser

Det finns flera anledningar att studera en fristående kurs hos oss – nyfikenhet, del av utbildning, fortbildning, allmänbildning eller helt enkelt för att det är kul att musicera med andra människor. Oavsett vad du letar efter, har vi en kurs för dig. Välkommen med din ansökan!

En student sjunger i förgrunden och en annan spelar trummor i bakgrunden. Foto.

Vårt utbud av fristående kurser

Behörighet

Grundläggande behörighet är ett minimikrav för att kunna bli antagen till all högskoleutbildning. Notera att du måste bifoga handlingar som styrker såväl grundläggande behörighet som särskild behörighet för högskolestudier till din ansökan. 

Grundläggande behörighet vid Lunds universitet (LU)
Behörigheter och urval vid Musikhögskolan i Malmö 


Webbregistrering och kursstart 

Genom att registrera dig bekräftar du att du vill behålla den studieplats du har blivit erbjuden. Du måste vara registrerad på en utbildning för att kunna delta i undervisning och examination samt erhålla studiemedel från CSN.

Information om webbregistrering och kursstart

Kontakt

Har du frågor om fristående kurser? 
Hör av dig till fristaende [at] mhm [dot] lu [dot] se (fristaende[at]mhm[dot]lu[dot]se)