Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hallå pianist Julia Sigova

Julia Sigova, konsertpianist och konstnärlig ledare för Malmö Yamaha Piano Competition
Julia Sigova, konsertpianist och konstnärlig ledare för Malmö Yamaha Piano Competition

Julia Sigova är konsertpianist och konstnärlig ledare för Malmö Yamaha Piano Competition, som går av stapeln i maj 2021. Årets upplaga är för unga pianister från de Nordiska länderna. Sista dag för ansökan är 1 maj 2021.

Hur går förberedelsearbetet med tävlingen?

– På grund av coronapandemin kommer vi att genomföra årets upplaga on-line för åldrarna 7–17 år medan tävlingen för åldersgrupperna 18–30 år, som måste genomförs live, får skjutas upp till nästa år. Det är ju tråkigt förstås, men under rådande omständigheter är det inte så mycket vi kan göra åt saken, berättar Julia.

– Jag är i alla fall väldigt glad att i årets upplaga av tävlingen kunna presentera universitetslektor Marianne Jacobs, som var min första lärare när jag började på den förberedande internationella interpretationskursen på Musikhögskolan, berättar Julia, som ursprungligen kommer från staden Minsk i Belarus.

– Just nu hoppas jag på att många duktiga pianister anmäler sig till årets tävling. Därefter blir det extra roligt att kunna bjuda in till tävlingen 25–29 maj 2022 på Malmö Latinskola, då vi planerar för alla kategorier åldrar från 7–30 år. Då ser jag fram emot att båda mina tidigare lärare från Musikhögskolan, Marianne Jacobs och Hans Pålsson, finns med i juryn.

En annan sak jag vill nämna är att det i den äldsta kategorin i åldern 21–30 år i den andra tävlingsomgången kommer att ingå ett obligatoriskt svenskt stycke, som ska komponeras av Prof. Staffan Storm, som är kompositör och lärare vid Musikhögskolan.

– Man kan ju säga att det nu finns gott om tid för alla pianister på Musikhögskolan att öva flitigt och målinriktat, så ses vi i nästa års tävling, avslutar Julia.

Julia Sigova

Julia kommer ursprungligen från Minsk i Belarus och är numera konsertpianist och alumn från Musikhögskolan i Malmö, där hon har gått såväl kandidat-, master- som diplomutbildning med Prof. Hans Pålsson som lärare i piano. Första året på masterutbildningen var hon dessutom utbytesstudent på Sibelius-akademin i Helsingfors.
Sin diplomexamen tog hon i Malmö 2010.
Läs mer: www.juliasigova.com

Malmö Yamaha Piano Competition i maj 2021

Läs mer om tävlingen: https://www.malmo-ypc.com/