nov
ULF Bazar 2023

Varmt välkommen till ULF Bazar 9 november på Musikhögskolan i Malmö! ULF Bazar är ett event för utbyte av erfarenheter mellan akademi och skola vad gäller Utbildning, Lärande och Forskning.
Genom ULF Bazar delar vi inspirerande och reflekterande perspektiv på skolan - i höst på temat “belonging”! Det är ett event som har ambitionen att stimulera och provocera vårt sätt att tänka kring utbildning och samtidigt utforska verktyg och metoder för att genomföra meningsfull förändring. Vi strävar efter en balans mellan praktiska interaktiva upplevelser, dialog och reflektion. Ett event där insikt & inspiration alltid finns på menyn!
Under kvällen bjuder vi på mat, dryck och stimulerande samtal med Susie Wise och Christine Wong Yap samt med er deltagare i formatet Open Space Technology.
Föreläsare
Dr. Susie Wise
Dr. Susie Wise är designer och lärare med erfarenhet från utbildnings-, teknik- och samhällssektorn. Hon coachar ledare inom innovation, jämlik design och storytelling för inkludering. Susie är grundare och tidigare rektor för K-12 lab vid Stanford University d:school med medskapare till Liberatory Design. Hennes senaste bok “Design for belonging: How to build inclusion and collaboration in your communities” (2022) lyfter fram vikten av att förstå känslan av tillhörighet som ett grundläggande mänskligt behov för utveckling och lärande. Tillhörighet är viktigt eftersom det gör det möjligt för oss att engagera oss och samarbeta i den kreativa processen, en nödvändig ingrediens för att kunna bidra fullt ut. Boken tillhandahåller verktyg som individer, grupper eller organisationer kan använda för att skapa en känsla av sammanhang. Det kan vara ritualer som för oss samman, roller som skapar en känsla av ansvar och system som får oss att känna hörda, sedda och respekterade. Läs mer om Design for belonging
Christine Wong Yap
Christine Wong Yap är bildkonstnär och samhällsaktivist som specialiserar sig på deltagarstyrda praktiknära forskningsprojekt där tillhörighet, motståndskraft och psykisk hälsa står som nyckelbegrepp. I samarbete med bland annat The Othering and Belonging Institute på UC Berkeley har hon bedrivit The Belonging Project som syftar till att utforska begreppen belonging, interdependance, connection och optimism. Projektet har resulterat i boken “100 storys of belonging in the San Francisco Bay Area” där erfarenheter, aktiviteter och platser som formar invånarnas tillhörighet till staden presenteras för läsaren. Läs mer om Christine och The Belonging Project
Open Space-metoden
Open Space-metoden är en deltagarstyrd mötes- och samtalsform som gör det möjligt för individer och grupper att mötas och skapa förutsättningar för att nyttja sin fulla potential. Open Space-metoden lockar fram de kunskaper, erfarenheter och förmågor till nyskapande som förblir gömda i mindre öppna processer.
När du anslår ett ämne för samtal tar du ansvar för att infinna dig på den plats och vid den tid som finns i schemat. Utifrån ditt ämnesförslag startar du upp samtalet i gruppen som, under ULF Bazar, pågår i 15 minuter.
På Open Space-möten råder de fyra principerna och en lag. De påvisar att det egna engagemanget och ansvarstagandet är nyckeln till ett rikt deltagande. De fyra principerna är:
- Vilka som än kommer är rätt personer (förstärker att kunskapen att finna lösningar finns i rummet)
- Vad som än händer är det enda som kunde hända (håller fokus på bästa möjliga instas i nuet och att inte oroa sig för vad vi “skulle ha gjort om…”)
- När det än börjar är det rätt tid (kreativitet kan inte styras)
- När det är slut så är det slut (påminner deltagarna om att allt har ett slut men när det är slut vet vi inte. Ett ämne kan således behandlas på kortare eller längre tid än den anvisade)
- En lag: Använd fötterna. Om du som deltagare upptäcker att du befinner dig i en situation där du varken lär dig eller kan bidra med något har du ett eget ansvar för att flytta dig till en annan plats.
Under kvällen bjuder vi på mat och dryck.
Anmäl dig genom att skicka ett mejl till: joel [dot] waag [at] mhm [dot] lu [dot] se (joel[dot]waag[at]mhm[dot]lu[dot]se)
Om evenemanget
Plats:
Lilla Salen, Musikhögskolan i Malmö
Inträde:
Gratis inträde
Kontakt:
joel [dot] waag [at] mhm [dot] lu [dot] se