Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studentliv

Malmö - den perfekta staden för att plugga musik!

I Malmö har vi en kontinental atmosfär och en stor bredd av kulturer och musikstilar vilket påverkar utbildningarna och musikscenen. Även dig som kommer från ett annat storstadsområde har Malmö mycket att erbjuda. Med sin befolkning på 350 000 invånare och 179 nationaliteter är staden stor, men ändå tillräckligt liten för att du ska kunna ta dig överallt med cykel på under tjugo minuter. Att studera i Malmö är också billigt. Det går att hitta centralt belägna, bra studentbostäder till rimliga priser, liksom mat och andra levnadskostnader. 

Studentkåren SKFM / Musiksektionen

Studentkårens uppdrag är att representera de studerande, bevaka deras intressen och främja studenternas inflytande och medbestämmande i alla frågor som berör Konstnärliga fakulteten. Studentkåren är en religiöst och partipolitiskt obunden organisation.

Studentkåren vid Konstnärliga fakulteten är en sammanslutning av studerande vid de tre institutionerna Musikhögskolan, Konsthögskolan och Teaterhögskolan. Vid respektive institution finns en egen sektion och studenterna finns representerade i respektive institutionsstyrelse, utbildningsråd samt i fakultetsstyrelsen. De är även representerade i Lärarförslagsnämnden, som är ett övergripande organ för nyanställningar och befordran av lärare.

Musiksektionens styrelse 2021-2022

  • Ordförande: Malin Olsson
  • Sekreterare: Timothy Wendel
  • Kassör: Erik Annertz
  • Eventansvarig: Fredrika Stenstedt
  • Medlemsansvarig: Julia Axelsson
  • Studerandeskyddsombud: Lydia Egerhag
  • PR-ansvarig: Felicia Feimanis

Stöd och service

Om du har frågor, funderingar eller stöter på studierelaterade problem finns det stöd att få på Musikhögskolan och Lunds universitet. 

Studenthälsan – hälsa och livsstil

Studenthälsan finns för dig som behöver hjälp att hantera sådant som stress, prestationsångest, rädsla att tala inför andra, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter, nedstämdhet eller förändrad livsstil. 
Läs mer om Studenthälsan

Försäkring

Alla studenter vid Lunds universitet är försäkrade genom Kammarkollegiet. Försäkringen gäller även vid utbytesstudier. 
Läs mer om studentförsäkringar här

Pedagogiskt stöd

Du som har en funktionsnedsättning, till exempel en synskada eller dyslexi, kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier. Använd länken nedan för att fylla i en ansökan om pedagogiskt stöd. För att skicka in din ansökan måste du också ladda upp ett intyg på en varaktig funktionsnedsättning. Därefter blir du kontaktad för ett personligt möte eller telefonuppföljning. Efter samtal med en samordnare får du ett beslut där ditt stöd beskrivs som du kan diskutera med din kursledare. 
Ansök om pedagogiskt stöd

Studierelaterade problem?

Om du har stött på ett studierelaterat problem kan du vända dig till din studentkår som har goda kontakter på både institutions- och fakultetsnivå samt stöd av studentombudet.
Studentkåren vid Konstnärliga fakulteten
Studentombudet vid Lunds universitets studentkårer

Din studiemiljö

Vänd dig till studerandeskyddsombudet för att ställa frågor om eller anmäla brister i din studiemiljö. Studerandeskyddsombudets uppgift är att påverkar för en god studiemiljö, delta i skyddsrond, bedöma hur förändringar påverkar studenternas arbetsmiljö samt att hålla sig underrättad om arbetsmiljölagstiftningen.
Studerandeskyddsombudet

Om du har andra studierelaterade problem finns även följande specialister knutna till Musikhögskolan:

Sjukgymnast Ing-Marie Olsson 
Epost: ing-marie [dot] olsson [at] mhm [dot] lu [dot] se
Mobil: 0733-86 56 23

Leg. audionom Andreas Sjögren 
Mobil: 0736-286700 eller
Mail: andreas [dot] sjogren [at] horseltjanst [dot] se

Artist- och musikerhälsan
Specialister på musikers arbetsvardag för rådgivning, utbildning och behandling.
Läs mer om Musikerhälsan här

En del av Lunds universitet

Musikhögskolan tillhör Lunds universitet vilket ger dig som student möjlighet att ta del av såväl stöd som kursutbud och studentliv i Lund. Lund anses vara den främsta staden för studenter i Sverige och erbjuder ett sjudande studentliv, internationell atmosfär och minnesvärda studenttraditioner.
Läs mer om studentlivet i Lund

Kultur och nöjen

Musik i Syd
är en regional musikinstitution med Konserthuset i Kristianstad som bas, kontor i Växjö med kammarorkestern Musica Vitae och Palladium, en scen för dans och musik i Malmö.

Malmö akademiska kör och orkester
Malmö högskolas ensembler ger regelbundet konserter och innehåller många medlemmar från Musikhögskolan i Malmö.

Malmö Symfoniorkester
MSO ger studenter vid Musikhögskolan fribiljetter och studentrabatter till många av deras konserter. MSO spelar oftast på Konserthuset.

Operan
Malmö Opera och Musikteater ger också studentrabatter till sina föreställningar.

Jazz i Malmö
Jazz i Malmö är en förening som arrangerar de flesta av de jazzkonserter som ges i Malmö.

MixMusik
Världsmusikföreningen MixMusik arrangerar konserter med musik från hela världen.

Malmö Folk
Malmö Folk är Malmös folkmusikförening som arrangerar konserter med folkmusik.

Malmö Konsthall
Malmö konsthall har flera stora utställningar om året.

Malmö Muséer
Malmö Muséer är beläget i slottet Malmöhus. Här finns olika utställningar, några fasta och några som byts ut med jämna mellanrum. Både historia, natur och konst visas här.

Inkonst
Detta är en scen som rymmer det mesta, allt från konserter till teater och performance.

Skånes Dansteater
Detta danskompani som kallar sig Skånes Dansteater har sina föreställningar på Bågahallarna.

Dansstationen
Dansstationen är Malmös gästspelsscen för dans och finns på Palladium. Som studerande på Musikhögskolan får du halva priset på föreställningar.

Spegeln
Denna biograf visar både kommersiella och konstnärligt inriktade filmer.

Kontakt

Malin Olsson
Kårordförande
Epost: musik [dot] skfm [at] gmail [dot] com

Studentkåren på Facebook

Adress:
Studentkåren vid Konstnärliga fakulteten, sektion Musikhögskolan
Box 8203
200 41 Malmö