Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Malin Sjökvist | slagverkare

Malin Sjökvist spelar på ett slagverk. Foto.

Varför valde du att studera på just Musikhögskolan i Malmö?

Innan jag började på Musikhögskolan gick jag i gymnasiet på Musikkonservatoriet i Falun. Jag hade redan hört mycket om läraren på slagverk i Malmö och när jag senare deltog i en masterclass som han höll i överträffade han mina förväntningar. Då bestämde jag mig för att jag ville studera för honom på Musikhögskolan i Malmö. 

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig? 

Jag är frilansmusiker så dagarna är ganska olika, oftast är jag projektanställd. I början av året var jag och spelade i Trondheim Symfoniorkester, under hösten var jag mycket i Helsingborg Symfoniorkester och dessförinnan i det Kongelige Kapel i Köpenhamn. Mellan de större projekten gör jag mindre konserter i kyrkor och liknande och jag jobbar även på Kulturskolan i Lund en dag i veckan. Just nu jobbar jag med ett eget kammarmusikprojekt mest. 

Hur fick du de här jobben?

Jag tror jag har fått de flesta av jobben genom kontakter som skapats under tiden på Musikhögskolan. När jag studerade var jag med i flera projekt både i och utanför skolan. Det kunde vara spelningar på tre ålderdomshem om dagen i Västmanland, mingelmusik på SEB:s huvudkontor, amatörorkesterkonserter runt om i Skåne, inspelningar och samplingar med producentlinjen och så vidare.  Jag gjorde även provspelningar och tävlade med ensembler i kammarmusiktävlingar runt om i Europa som ibland ledde till vinst i form av turnéer och publicitet. Jag tror alla dessa saker tillsammans har lett fram till de jobberbjudanden jag får idag. 

Hur använder du kunskaperna du fick på utbildningen i ditt yrkesliv?

Det är så mycket jag fått lära mig under mina fem år på Musikhögskolan så det är ganska svårt att formulera och summera vilka kunskaper det är. Jag skulle säga att det framför allt är de tekniska och musikaliska kunskaper jag utvecklat på mitt huvudinstrument som jag nu använder i mitt yrkesliv. 

Beskriv yrket som musiker med tre ord.

Varierande, krävande, kul!

 Läs mer om Masterprogrammet i Symfoniorkesterinstrument, slagverk

Fakta: Malin

Jobbar som: slagverkare

Utbildning:  
Master i Symfoniorkesterinstrument, slagverk

Tog examen: 2020