Antagning till Musikdramatik – Sång | Malmö Opera Academy

Hållpunkter för din ansökan

1. Anmäl dig till programmet på www.antagning.se
    Anmälningsperiod: 1 december 2021 – 17 januari 2022

2. Styrk din behörighet. Sista kompletteringsdag för att styrka din behörighet är 25 januari 2022.

3. Kallelse till antagningsprov skickas till den mejladress du uppgav när du gjorde din anmälan.

4. Komplett ifylld repertoarlista samt noter till pianist skickas med ordinarie post så att materialet är Musikhögskolan i Malmö tillhanda senast 17 februari 2022.

5. Antagningsprov genomförs på Musikhögskolan i Malmö och Malmö Opera 5-6 mars 2022.

6. Antagningsbesked urval 1: 13 april 2022 på Mina sidor på www.antagning.se

7. Tacka ja till din plats på Mina sidor på www.antagning.se senast 26 april 2022.

8. Antagningsbesked urval 2: 11 maj 2022 på Mina sidor på www.antagning.se

Repertoarlista

Du skall förbereda och skicka in en repertoarlista innehållande:

• fem väl instuderade operaarior från skilda epoker och språkområden, varav en på tyska, en på franska och en på italienska. En av ariorna skall vara tonsatt efter 1950 och en av ariorna skall ha ett tillhörande recitativ.

• en sång från valfri musikal.

• ett fritt valt längre recitativ på valfritt språk.

Ladda ner repertoarlista (PDF)

Komplett ifylld repertoarlista samt noter till pianist skickas med ordinarie post så att materialet är Musikhögskolan i Malmö tillhanda senast 17 februari 2022.

Skicka materialet till:
Musikhögskolan i Malmö

Märk kuvertet ”Antagning MUSÅ” samt ditt namn.

Antagningsprov

SÅNG- OCH SCENISKT FÄRDIGHETSPROV
All repertoar och text framförs utantill vid samtliga provtillfällen.

Delprov I + II genomförs lördag 5 mars 2022 på Musikhögskolan i Malmö. Delprov II fortsätter och delprov III genomförs söndag 6 mars 2022 på Malmö Opera.

Delprov I

• Du framför en fritt vald operaaria.
  • Juryn ber dig framföra ett eller flera verk ur repertoarlistan.

Efter Delprov I meddelar juryn vilka som går vidare till Delprov II + III.

Delprov II

• Du får genomföra ett rörelseprov i grupp tillsammans med andra sökande.
  • Du framför ett fritt valt längre recitativ på valfritt språk.
  • Du framför en obligatorisk dramatisk text som skickas med kallelsen.

Delprov III

• Juryn ber dig framföra ett eller flera verk ur repertoarlistan.
  • Du framför en fritt vald operaaria.
  • Juryn kan komma att göra ett sceniskt arbete med befintlig repertoar.

Påminnelse

För att kunna bli antagen till en konstnärlig utbildning på masternivå måste du kunna uppvisa en konstnärlig kandidatexamen i musik eller motsvarande vid studiestart.

Frågor om antagning:
admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se