Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Musikdramatik – Sång

 

Malmö Opera Academy

PROGRAM 120 HÖGSKOLEPOÄNG · 2 ÅR · KONSTNÄRLIG MASTEREXAMEN

Masterutbildning, Musikdramatik – Sång vid Musikhögskolan i Malmö ges i nära samarbete med Malmö Opera. Den tvååriga utbildningen vänder sig till sångare med hög konstnärlig nivå och förmåga, och syftar till att förbereda dig för professionell verksamhet som sångare inom opera och musikteater.

Här ges du möjlighet att utvecklas musikaliskt och dramatiskt bland musiker, sångare och dirigenter i operahuset – en för Sverige helt unik utbildning på högsta konstnärliga nivå. 

Parallellt med vokalstudier, interpretation, scenisk gestaltning, rörelse med mera, medverkar du i Malmö Operas verksamhet. Detta ger dig en i Sverige unik möjlighet att under hela utbildningstiden kontinuerligt få inblick i sångarens olika arbetsuppgifter och yrkesmässiga möjligheter på en professionell institution, parallellt med en rad kursmoment inom det musikdramatiska fältet på Musikhögskolan i Malmö.

Efter genomgången utbildning ska du som student fått möjlighet att tillgodogöra dig musikalisk undervisning på hög nivå, fått fördjupade insikter i arbetet vid ett större operahus, omfattande praktisk erfarenhet av sceniska produktioner, samt kompletta rollstudier och provsjungningsrepertoar inom ditt röstfack – för att därigenom vara redo för yrkeslivet som operasångare på en internationell arbetsmarknad.

Genom att Musikhögskolan är en del av Lunds universitet, finns här även styrkan i att ha en nära koppling till den konstnärliga fakulteten, där även Teaterhögskolan och Konsthögskolan ingår, samt Inter Arts Center. Detta öppnar för spännande gemensamma projekt och samverkansmöjligheter.

Maria Streijffert, universitetsadjunkt i sång
Britta Johansson, universitetsadjunkt i sång
Conny Antonov, universitetslektor i instudering
Sara Wilén, lärare i operaimprovisation/handledning examensarbete
Anita Soldh, lärare i sång
Gisela Stille, lärare i sång
John Lundgren, lärare i sång
Robert Hyman, lärare i sång
Gitta-Maria Sjöberg, lärare i sång

Malmö Opera
Rickard Söderberg, mentor
Elisabeth Boström, artistchef/utbildningsledare
Harald Leander, scenisk gestaltning
Johanna Hybinette, rörelseträning och kroppsmedvetenhet

Påminnelse

För att kunna bli antagen till en konstnärlig utbildning på masternivå måste du kunna uppvisa en konstnärlig kandidatexamen i musik eller motsvarande vid studiestart. 

Dokument

Kontakt

Rebecka Lassbo
Utbildningssamordnare
rebecka [dot] lassbo [at] mhm [dot] lu [dot] se

Elisabeth Boström
Artistchef, Malmö Opera
elisabeth [dot] bostrom [at] malmoopera [dot] se