Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Musikdramatik – Sång

Malmö Opera Academy

PROGRAM 120 HÖGSKOLEPOÄNG · 2 ÅR · KONSTNÄRLIG MASTEREXAMEN

Masterutbildningen i Musikdramatik – Sång vid Musikhögskolan i Malmö ges i nära samarbete med Malmö Opera. Den tvååriga utbildningen vänder sig till sångare med hög konstnärlig nivå och förmåga och syftar till att förbereda dig för professionell verksamhet som sångare inom opera och musikteater.

Här ges du möjlighet att utvecklas musikaliskt och dramatiskt bland musiker, sångare och dirigenter i operahuset – en för Sverige helt unik utbildning på högsta konstnärliga nivå. 

Parallellt med vokalstudier, interpretation, scenisk gestaltning, rörelse med mera medverkar du i Malmö Operas verksamhet. Detta ger dig en unik möjlighet att under hela utbildningstiden kontinuerligt få inblick i sångarens olika arbetsuppgifter och yrkesmässiga möjligheter på en professionell institution, parallellt med en rad kursmoment inom det musikdramatiska fältet på Musikhögskolan i Malmö.

Efter genomgången utbildning ska du som student fått möjlighet att tillgodogöra dig musikalisk undervisning på hög nivå, fått fördjupade insikter i arbetet vid ett större operahus, omfattande praktisk erfarenhet av sceniska produktioner samt kompletta rollstudier och provsjungningsrepertoar inom ditt röstfack – med andra ord ska du vara redo för yrkeslivet som operasångare på en internationell arbetsmarknad.

Då Musikhögskolan i Malmö är en del av Lunds universitet finns här även styrkan i att ha en nära koppling till den konstnärliga fakulteten, där även Teaterhögskolan och Konsthögskolan ingår samt Inter Arts Center. Detta öppnar för spännande gemensamma projekt och samverkansmöjligheter.

Maria Streijffert, universitetsadjunkt i sång
Britta Johansson, universitetsadjunkt i sång
Conny Antonov, universitetslektor i instudering
Sara Wilén, lärare i scenisk gestaltning och operaimprovisation
Anita Soldh, lärare i sång
Gisela Stille, lärare i sång
John Lundgren, lärare i sång
Robert Hyman, lärare i sång
Gitta-Maria Sjöberg, lärare i sång
Valentin Lundin, lärare i sång

Malmö Opera
Rickard Söderberg, mentor
Elisabeth Boström, castingchef
Harald Leander, scenisk gestaltning
Johan Reis, instudering
Ulrich Staerk, instudering
Karin Ericsson, rörelseträning och kroppsmedvetenhet

Utöver grundläggande behörighet för högskolestudier på avanceradnivå krävs särskild behörighet enligt följande: Konstnärlig kandidatexamen i musik 180 hp eller motsvarande samt godkänt urvalsgrundande antagningsprov till musikerutbildningen.

Kontakt

Thea Lundbäck
Vik. utbildningssamordnare
thea [dot] lundback [at] mhm [dot] lu [dot] se (thea[dot]lundback[at]mhm[dot]lu[dot]se)
+46 40 32 54 25


Elisabeth Boström
Castingchef
elisabeth [dot] bostrom [at] malmoopera [dot] se (elisabeth[dot]bostrom[at]malmoopera[dot]se)