Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Individuell studiegång

 

Individuell studiegång

PROGRAM 180 HÖGSKOLEPOÄNG · 3 ÅR · KONSTNÄRLIG KANDIDATEXAMEN

Individuell studiegång är utbildningen som du skräddarsyr själv.

Utbildningen riktar sig till dig vars konstnärliga inriktning eller instrumentala profil inte ryms inom de andra konstnärliga programmen eller där målbilden har tvärvetenskaplig och/eller genreöverskridande inriktning. Vi erbjuder därför möjligheten att studera på ett program där planeringen av dina studier sker i samråd med utbildningssamordnaren. Utbildningen kräver stor vana vid att arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Utbildningen kan genomföras som enskild individ eller i ensembleform. Den sökande måste tydligt beskriva tankar kring sitt konstnärskap, musikerroll, musikaliska aktiviteter och nätverk samt planerad progression med utbildningen.

Studenten skall efter genomgången utbildning ha tillräckliga kunskaper och färdigheter för att kunna verka i arbetslivets olika former. Studenten skall även ha utvecklat sådana färdigheter som krävs för att studera vidare med en hög grad av självständighet. Vidare skall studenten efter fullbordade studier ha förvärvat grundläggande kunskaper i entreprenörskap i syfte att öka förmågan till förändring och anpassning av den egna yrkesrollen i ett föränderligt kulturliv.

Utbildningen består av en kombination kurser som utformas av den studerande och utbildningsledningen i samråd. Läsåret är indelat i veckor med undervisning efter ordinarie schema, projektveckor samt självstudieveckor och veckor för tentamen och beting. 

Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig kandidatexamen i musik.

Viktiga datum för din ansökan 2021

Obs! Uppdatering med aktuella datum och upplägg för antagning 2022 kommer publiceras inom kort.

15 januari: Sista anmälningsdag. Anmäl dig till programmet på www.antagning.se

22 januari: Sista kompletteringsdag för att styrka din behörighet

25 januari: Sista dag för uppladdning av arbetsprover, delprov I

Början av februari: Kallelse till delprov II skickas till den mejladress du uppgav i din anmälan

5 mars: Sista dag för uppladdning av arbetsprover, delprov II

Vecka 10: MT-prov genomförs digitalt i Canvas (för sökande med godkända arbetsprover, delprov I)

13 april: Antagningsbesked på Mina sidor på www.antagning.se

28 april: Sista dag att tacka ja till din plats på Mina sidor på www.antagning.se

Dokument

Kontakt

Alvi Joensen
Utbildningssamordnare
alvi [dot] joensen [at] mhm [dot] lu [dot] se
Telefon: +46 40 32 54 70