A cappella : Tjugofem körledares röster

Dokumenttyp: Bok
Förlag: Bo Ejeby Förlag

Abstract english

I samband med tillkomsten av Körcentrum Syd 2007 gjordes en satsning på körforskning, bland annat ett forskningsprojekt där körledare intervjuades. Syftet var att undersöka och kartlägga praktiserande musikers syn på och behov av forskning och utvecklingsarbete. Resultaten har presenterats vid flera seminarier och i denna bok publiceras Karin Johanssons texter, som ett resultat av de genomförda intervjuerna

• Humanities
  • kör
  • körsång
  • kördirigent
  • körledare
  • dirigent

• ISBN: 978-91-88316-77-6
Lena Ekman-Frisk
E-post: lena [dot] ekmanfrisk [at] mhm [dot] lu [dot] se

Lärare (Musikhögskolan)

Avdelningsföreståndare

Körcentrum Syd

"Den sjungande trappuppgången"

Lena Ekman Frisk är en välkänd profil i svenskt körliv, men även känd för en bredare allmänhet genom TV-serien "Den sjungande trappuppgången", som spelades in i bostadsområdet Lindängen i Malmö och sändes i Sveriges Television våren 2012. Serien handlar en kör och de människor som är med i den. Dessa människor, som inte har någon direkt sång- och körerfarenhet, har en spännande livshistoria att berätta.
Läs mer i Musikhögskolan LIVE nr 4 på sidorna 38–39.