Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Performance Studies - Folk and World Music

FRISTÅENDE UNIVERSITETSKURS | 1 ÅR | 60 HP

Utbildningspresentation

Performance Studies – Folk och Världsmusik är en ettårig fristående universitetskurs på avancerad nivå för dig som vill förfina dina speltekniska färdigheter både genom individuell övning och ensemblespel.

Instrumentalstudier och ensemblespel står i fokus. För studier krävs en hög konstnärlig och teknisk nivå på ditt huvudinstrument. Utbildningen vänder sig primärt till dig som har studerat folk- och världsmusik på grundläggande universitetsnivå tidigare, men vi kan också ta emot studerande som inte är så erfarna i folk- och världsmusikgenren men har en hög konstnärlig och teknisk nivå på sitt huvudinstrument för övrigt. 

Ansökan

Viktiga datum för din ansökan

 1. Ansök till kursen på Antagning.se
  Ansökningsperiod: 16 oktober 2023 – 15 januari 2024. 
   
 2. Ladda upp dina arbetsprover via länken nedan senast den 22 januari 2024. Följ instruktionerna nedan – läs informationen noga så att du skickar rätt underlag och att dessa är i rätt format.

Arbetsprover

Du skickar in arbetsprover på verk i formatet videoinspelningar, där du framför tre valfria stycken inom folk- och världsgenren, max 20 minuter musik totalt. Minst en av dem skall vara solo, de andra kan ha ackompanjemang (från andra musiker eller bakgrundsinspelning).
 
Bifoga även ett skriftligt CV/sammanfattning om tidigare studier (format: PDF).

Instruktioner och kriterier för videofilm

För att videoinspelningarna ska bli godkända som underlag för bedömning krävs att du som sökande följer nedanstående instruktioner:

 • Inled dina filmer med att legitimera dig – filma legitimation och ditt ansikte. Berätta tydligt vilket stycke du ska framföra.
   
 • Ansikte, hela armar och instrument ska synas tydligt.
   
 • Framför ett (1) stycke/provmoment per film. Vardera film ska genomföras i obruten tagning. Inga klipp eller andra tekniska editeringar är tillåtna.
   
 • Ljudet ska vara av god kvalitet, inspelat med mikrofon i din mobiltelefon eller med rumsmikrofon, utan för mycket rumsakustik samt utan distorsion och brus.
   
 • Filmerna ska ha god bildkvalitet med bra skärpa och ljus.
   
 • Inspelningarna ska laddas upp i MP4-format. Andra filformat är ej tillåtna. Din mapp med arbetsprover får ej överstiga 5 GB i storlek.

Om instruktionerna inte följs och videofilerna på något sätt upplevs ha modifierats kan dina inskickade arbetsprover komma att bedömas som ogiltiga.

Instruktioner för uppladdning av arbetsprover

 1. Kontrollera att du har anmält dig till det program du söker på antagning.se
   
 2. Samla ihop de videofiler du vill skicka in. Spara dem i MP4-format. Namnge varje fil med titel, dina initialer samt födelsedatum – använd de två första bokstäverna i ditt för- och efternamn samt formatet år/mån/dag för ditt födelsedatum. Separera uppgifterna med understreck.

  Filerna namnges enligt följande exempel: 
  Video1_LaJo_990230 (i exemplet heter den sökande Lars Jonsson med födelsedatum 990230). Nästa fil heter alltså Video2_LaJo_990230 etc.).
   
 3. Skapa en ny mapp på din dator. Namnge mappen med hela ditt Namn_Instrument_Födelsedatum (år/månad/dag). 

  Exempel: LarsJonsson_Violin_990230
   
 4. Lägg alla dina filer i mappen och spara den på din dator.
   
 5. Komprimera din mapp till en ZIP-fil (observera: Använd inte RAR-fil, dessa kan vi inte öppna). Mappen får inte överstiga 5 GB.
   
 6. Öppna länken för uppladdning av arbetsprover, du hittar länken längre ner på den här sidan.
   
 7. Hämta eller dra in hela mappen från din dator i uppladdningsrutan.

  Ladda upp!
   
 8. När uppladdningen är klar får du en bekräftelse direkt i webbläsaren. Stäng inte webbläsaren förrän uppladdningen är genomförd.
   
 9. Om du får problem med uppladdningen av dina arbetsprover ska du höra av dig via mejl till admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se (admissions[at]mhm[dot]lu[dot]se)

Observera: Det är den sökandes ansvar att se till att arbetsproverna är kompletta enligt provbeskrivningen, att de är inlämnade i rätt format och är spelbara. Skicka aldrig dina arbetsprover till admissions-mejlen. De hamnar då fel och din ansökan kommer inte att ses som komplett.

Här laddar du upp dina arbetsprover senast den 22 januari 2024. 

Snabbfakta

Omfattning
60 högskolepoäng / 1 år heltid

Typ av utbildning
Fristående universitetskurs

Undervisningsspråk
Svenska och engelska

Anmälningsperiod
16 oktober 2023 – 15 januari 2024. 

Kursplan
Kursplan MUPS15 (PDF 246 kB, nytt fönster)

Förkunskapskrav
För att antas till kurserna i Performance Studies krävs 90 hp från studier vid musikhögskola eller motsvarande, samt godkänt antagningsprov.

Urval: baserat på antagningsprov

Kontakt

Pär Moberg
Kursledare
par [dot] moberg [at] mhm [dot] lu [dot] se (par[dot]moberg[at]mhm[dot]lu[dot]se)


Thea Lundbäck
Utbildningssamordnare
thea [dot] lundback [at] mhm [dot] lu [dot] se (thea[dot]lundback[at]mhm[dot]lu[dot]se)
+46 40 32 54 25