Antagning till Konstnärliga program i musik

Här hittar du information om ansökan och antagning till Konstnärliga program i musik och Kantorsutbildning vid Musikhögskolan i Malmö.

img_0393_kopia.jpg

Provinformation

Klicka här för att komma direkt till provinformation för respektive inriktning

Viktiga datum inför ansökan 2019

3 december 2018: Antagningen öppnar för ansökan via Antagning.se

15 januari 2019: Antagningen stänger för ansökan

17 januari 2019: Sista dag för inskickat arbetsprov till Musikhögskolan i Malmö. Gäller endast de utbildningar där inskickade arbetsprover är en del av antagningsprocessen. Läs mer i provinformationen för den utbildning du söker.

25 januari 2019: Sista dag för kompletteringar av officiella handlingar rörande tidigare utbildning och medborgarskap till Antagningsservice

20 februari 2019: Sista dag för inskickad repertoarlista samt noter till ackompanjatör/kompgrupp

Början av februari: Kallelse till antagningsprov kommer att skickas till den mejladress du uppgav i din anmälan.

Vecka 9, 2019: Antagningsprov till kyrkomusikerutbildningen samt kantorsutbildningen

Vecka 10, 2019: Antagningsprov till samtliga övriga musikerutbildningar

Vilka konstnärliga program finns det att söka med sista dag för ansökan 15 januari?

Konstnärligt kandidatprogram i musik
Konstnärligt masterprogram i musik
Konstnärligt masterprogram i musik, diplom
Högskoleutbildning i kyrkomusik (Kantorsutbildning)

Hur går antagningen till?

Från anmälan till antagningsprov steg för steg
Vanliga frågor och svar

Information om huvudinstrumentprov, teoriprov och pianoprov

Huvudinstrumentprov
Du kommer att få en personlig kallelse via e-post till antagningsprov för de utbildningar du har sökt. Vilka prov du ska göra framgår i provinformation för respektive instrument/inriktning. Du ansvarar själv för att alla proven genomförs.

Om du har frågor, tveka inte att kontakta antagningen vid Musiker- och Kyrkomusikerutbildningen, Musikhögskolan i Malmö, på admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se.

Teoriprov (MT-prov)
Du som sökt konstnärlig kandidatutbildning skall göra ett teoriprov vid den skola du har prioriterat högst. Du får bara göra ditt prov vid ett tillfälle varje ansökningsomgång. Provet är behörighetsgivande (godkänt/icke godkänt) och påverkar inte din rangordning.

Observera att du ska göra ett särskilt teoriprov om du söker kandidatprogrammet i kyrkomusik.

Mer information om teoriprovet hittar du här.

Pianoprov (Piano II)
Ett pianoprov är obligatoriskt för dig som sökt till kandidatutbildning med klassisk inriktning (ej gitarrister, jazzmusiker, världsmusiker, cembalister eller pianister). För antagning till Musikhögskolan i Malmö krävs att pianoprovet genomförs i Malmö.

Mer information om pianoprovet hittar du här.

Observera att du som söker till kyrkomusiker- eller kantorsutbildning gör ett särskilt pianoprov som skiljer sig från Piano II-provet. Information om pianoprovets utformning och innehåll hittar du i provinformationen för respektive inriktning.

Funktionsvariation

Om du har en dokumenterad funktionsvariation som t.ex. dyslexi, nedsatt syn eller hörsel, eller en fysisk funktionsvariation har du möjlighet att få stöd i samband med antagningsproven.

Hjälpen är anpassad till din funktionsvariation och utformas av respektive skola i samråd med dig. För att få adekvat stöd måste du därför i samband med ansökan anmäla din funktionsvariation.

Sidansvarig:

Frågor om antagning till Konstnärliga program i musik

admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se