Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Antagning till Konstnärliga program i musik

Här hittar du information om ansökan och antagning till Konstnärliga program i musik vid Musikhögskolan i Malmö.

img_0393_kopia.jpg

Provinformation

Klicka här för att komma direkt till provinformation för respektive inriktning (Obs! Provinformationen gäller för prov 2018, sidan uppdateras inom kort med aktuell provinformation)

Viktiga datum inför ansökan 2019 

3 december 2018: Antagningen öppnar för ansökan via Antagning.se

15 januari 2019: Antagningen stänger för ansökan

17 januari 2019: Sista dag för inskickat arbetsprov till Musikhögskolan i Malmö. Gäller endast de utbildningar där inskickade arbetsprover är en del av antagningsprocessen. Läs mer i provinformationen för den utbildning du söker.

25 januari 2019: Sista dag för kompletteringar av officiella handlingar rörande tidigare utbildning och medborgarskap till Antagningsservice

20 februari 2019: Sista dag för inskickad repertoarlista samt noter till ackompanjatör/kompgrupp

Början av februari: Kallelse till antagningsprov kommer att skickas till den mejladress du uppgav i din anmälan.

Vecka 9, 2019: Antagningsprov till Kyrkomusikerutbildningen samt kantorsutbildningen

Vecka 10, 2019: Antagningsprov till samtliga övriga musikerutbildningar

Vilka konstnärliga program finns det att söka med sista dag för ansökan 15 januari?

Konstnärligt kandidatprogram i musik
Konstnärligt masterprogram i musik
Konstnärligt masterprogram i musik, diplom
Högskoleutbildning i kyrkomusik (Kantorsutbildning)

Hur går antagningen till?

Från anmälan till antagningsprov steg för steg
Vanliga frågor och svar

Noter och arbetsprover

Vid antagningen till Musiker- och Kyrkomusikerutbildningarna tar Musikhögskolan i Malmö ej emot inscannade noter via e-post. Vänligen skicka utskrivna arbetsprover och ackompanjemangsnoter till:

Musikhögskolan i Malmö
Lunds universitet
"Musikerantagning"
Box 8203
200 41 Malmö

Information om huvudinstrumentprov, teoriprov och pianoprov

Du kommer att få en personlig kallelse via e-post till antagningsprov för de utbildningar du har sökt. Vilka prov du ska göra framgår när du klickar dig vidare till respektive inriktning/huvudinstrument. Du ansvarar själv för att alla proven genomförs. Om du är osäker eller har frågor, tveka inte att kontakta antagningen vid Musiker- och Kyrkomusikerutbildningen, Musikhögskolan i Malmö, på admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se.

Teoriprov
Du som sökt konstnärlig kandidatutbildning skall göra ett teoriprov vid den skola du har prioriterat högst. Du får bara göra ditt prov vid ett tillfälle varje ansökningsomgång. Provet är behörighetsgivande (godkänt/icke godkänt) och påverkar inte din rangordning. Observera att du ska göra ett särskilt teoriprov om du söker kandidatprogrammet i kyrkomusik. Läs mer om hur musikteoriprovet används vid de olika musikhögskolorna i Sverige.

Funktionsvariation
Om du har en dokumenterad funktionsvariation som t.ex. dyslexi, nedsatt syn eller hörsel, eller en fysisk funktionsvariation har du möjlighet att få stöd i samband med antagningsproven. Hjälpen är anpassad till din funktionsvariation och utformas av respektive skola i samråd med dig. För att få adekvat stöd måste du därför i samband med ansökan anmäla din funktionsvariation till berörd skola.

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Frågor om antagning till Konstnärliga program i musik

admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se