Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Antagning till Konstnärliga program i musik, kandidat- och masternivå

Här hittar du information om antagning till musiker- och kyrkomusikerutbildningarna, Konstnärliga program i musik samt Kantorsutbildning, vid Musikhögskolan i Malmö.

Sammanställning av godkända spelprov - Antagningsveckorna 9 och 10 2020

Kandidat/Bachelor

Master

img_0393_kopia.jpg

Översikt över provdagar för respektive program och inriktning v9 o 10, 2020:

Provdagar v9 o 10, 2020

Viktiga datum inför ansökan 2020 

2 december 2019: Antagningen öppnar för ansökan via Antagning.se

15 januari 2020: Antagningen stänger för ansökan

17 januari 2020: Sista dag för inskickat arbetsprov till Musikhögskolan i Malmö. Gäller endast de utbildningar där inskickade arbetsprover är en del av antagningsprocessen. Läs mer i provinformationen för den utbildning du söker.

24 januari 2020: Sista dag för kompletteringar av officiella handlingar rörande tidigare utbildning och medborgarskap till Antagningsservice

31 januari 2020: Sista dag för inbetalning av anmälningsavgift (gäller endast sökande med medborgarskap från land utanför EU)

20 februari 2020: Sista dag för inskickad repertoarlista samt noter till ackompanjatör/kompgrupp.

Början av februari: Kallelse till antagningsprov för respektive program/inriktning kommer att publiceras på MHM:s webbsida samt skickas till den mejladress du uppgav i din anmälan.

Vecka 9, 2020: Antagningsprov till kyrkomusikerutbildningen samt kantorsutbildningen

Vecka 10, 2020: Antagningsprov till samtliga övriga musikerutbildningar


Vilka musikerprogram finns det att söka med sista dag för ansökan 15 januari?

Konstnärligt kandidatprogram i musik (musiker, kandidat)
Konstnärligt masterprogram i musik (musiker, master)
Konstnärligt masterprogram i musik, diplom (musiker, diplom)
Högskoleutbildning i kyrkomusik (Kantorsutbildning)


Hur går antagningen till?

Från anmälan till antagningsprov steg för steg
Vanliga frågor och svar


Information om antagningsproven

Cirka en månad innan antagningsproven får du en kallelse via den mail-adress du uppgav när du gjorde din anmälan på www.antagning.se. I kallelsen finns uppgifter om datum, tid och plats för proven. För att förbereda ditt prov på bästa sätt bör du noggrant läsa igenom provinformation för respektive instrument/inriktning för det program du söker så att du vet vilka prov du ska genomföra och hur de genomförs. Du ansvarar själv för att alla proven genomförs.

Om du har frågor, tveka inte att kontakta antagningen vid Musiker- och Kyrkomusikerutbildningen, Musikhögskolan i Malmö, på admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se.

Övriga behörighetsgivande prov (för sökande till Kandidatutbildning)
För att bli erbjuden en plats vid den Musikerutbildning du har anmält dig till behöver du förutom godkänt resultat på dina spelprov också ha godkända resultat på övriga behörighetsgivande  prov. Vilka prov du behöver genomföra beror på vilket program och vilken inriktning du söker till. Följ länken nedan för att ta del av informationen som gäller just dig:

Information om övriga behörighetsgivande prov


Funktionsvariation

Om du har en dokumenterad funktionsvariation som t.ex. dyslexi, nedsatt syn eller hörsel, eller en fysisk funktionsvariation har du möjlighet att få stöd i samband med antagningsproven.

Hjälpen är anpassad till din funktionsvariation och utformas av respektive skola i samråd med dig. För att få adekvat stöd måste du därför i samband med ansökan anmäla din funktionsvariation. Detta gör du genom att skicka ett mail till admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se
 

Sidansvarig:

KONTAKT

Frågor om antagning till Konstnärliga program i musik

admissions_mhm [at] mhm [dot] lu [dot] se