Stockholm Jazz Orchestra uruppför nyskriven musik av Maggi Olin

Sveriges Radio och Stockholm Jazz Orchestra har tillsammans beställt en timme nyskriven musik för Big Band av Maggi Olin, universitetsadjunkt i jazzpiano och ensemble vid Musikhögskolan i Malmö. Med stöd från Kulturrådet ska musiken uruppföras av prestigefyllda Stockholm Jazz Orchestra.
Maggi Olin

– Detta trodde jag aldrig att jag skulle få göra. Jag är så glad att jag har skapat all denna musik och det är något av det roligaste jag gjort under min karriär, berättar Maggi Olin.

Med på programmet är också musik av den kanadensiska saxofonisten och kompositören Christine Jensen, som dessutom kommer att leda orkestern. Uruppförandet ska äga rum på Jazzclub Fasching i Stockholm den 19:e september kl 20.00 och kommer spelas in av Sveriges Radio. Efter konserten beger sig Stockholm Jazz Orchestra ut på en turné till Spanien i slutet av månaden.

Läs mer om konserten

Maggi Olin

Pianist och kompositör bosatt i Malmö.  Tillsammans med saxofonisten Cennet Jönsson leder och skriver hon för Relay Orchestra och har med sångerskan Sofia Feuer gruppen Eliveation.
Hon leder också sin egen grupp Maggi Olin Band med ett flertal CD-skivor och internationella turnéer och är med i Nordic Connect, där musiken skrivs av Maggi, Ingrid Jensen och Cristine Jensen. CD´n
”Flurry ” gavs ut 2007 i samband med en rikskonsertturné i Sverige. Olin har turnerat i Europa, Mexiko, USA och Canada. Maggi fick utmärkelserna Jazzkannan 2004 och Jazzkatten 2006.

Maggi Olin är anställd som universitetsadjunkt vid Musikhögskolan i Malmö och undervisar i jazzensemble.