Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Två diplomstudenter vidare i Solistpriset

Matilda Lindholm vid pianot
Matilda Lindholm

Diplomstuderande Matilda Lindholm (piano) och Fred Holmlund (gitarr) är båda utvalda bland de femton unga musiker som ska tävla om Solistpriset 2022 arrangerat av Kungl. Musikaliska Akademien.

Priset består av 100 000 kronor samt en turné arrangerad av Musik i Syd. Vinnaren får även medverka i en rad konserter tillsammans med med bland andra Malmö Symfoniorkester, Norrbottens kammarorkester och Musica Vitae. I priset ingår även en rad inspelningar och sändningar med Sveriges Radio P2. 

Uttagningsomgången sker den 8-9 november i Radiohuset i Stockholm. Jury är Kungl. Musikaliska Akademiens stipendienämnd.

Fred Holmlund
Fred Holmlund

Om Solistpriset:
Tävlingen genomförs av Kungl. Musikaliska Akademien i samarbete med Sveriges Radio, Berwaldhallen, Musik i Syd, Göteborgs Symfoniker samt Inge och Einar Rosenborgs stiftelse för svensk musik. Även Malmö Live Konserthus och Norrbottensmusiken bidrar till priset.