Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Antagning till masterprogram, Jazz/Improvisation

KONSTNÄRLIGT MASTERPROGRAM I MUSIK | INSTRUMENTAL/SÅNG

Hållpunkter för din ansökan

 1. Anmäl dig till programmet på Antagning.se
  Anmälningsperiod: 1 december 2023 – 15 januari 2024
   
 2. Styrk din behörighet. Sista kompletteringsdag för att styrka din behörighet är 25 januari 2024.
   
 3. Ladda upp dina arbetsprover (delprov I) senast 22 januari 2024. Läs mer om innehåll och format längre ner på den här sidan.
   
 4. Bedömning av arbetsprover. En jurygrupp gör en bedömning av de inkomna arbetsproverna (delprov I) och kallar sedan de sökande som har godkända arbetsprover till delprov II.
   
 5. Delprov II Zoom-intervju som innehåller muntlig presentation av syfte och mål med studierna. Dag och tid anges i kallelsen.
   
 6. Antagningsbesked 1: 11 april 2024 på Mina sidor på Antagning.se
   
 7. Tacka ja till din plats på Mina sidor på Antagning.se senast 25 april 2024.
   
 8. Antagningsbesked 2: 7 maj 2024 på Mina sidor på Antagning.se

Antagningsprov

Antagningsprovet sker i två omgångar. Delprov I genomförs på distans genom att du som sökande laddar upp arbetsprover. Om du blir godkänd i delprov I kallas du till delprov II. Delprov II genomförs också på distans i form av intervju via zoom fredag i vecka 10. 

ARBETSPROVER (delprov I)
Du laddar upp:

 • Klingande underlag: Två (2) exempel av god ljudkvalitet där du själv medverkar som musiker (videofiler eller via länkar till hemsida, YouTube, etc.) som tydligt visar ditt musikerskap och musicerande samt ett (1) valfritt solostycke på 4-6 minuter innehållande improvisation. Gällande solostycket är live-elektronik tillåtet men förinspelat backing track får ej användas. 
   
 • Beskrivning av de klingande underlagen du har skickat in. Vem har skrivit musiken som spelas? Vilken är din roll i musiken på inspelningarna (egen grupp/sideman)? (PDF)
   
 • Utförlig beskrivning av plan och syfte med studierna innehållande formulering av ett konstnärligt projektarbete samt vilka konstnärliga processer du kommer att fokusera på under dina studier och hur du tänker använda utbildningen för att uppnå dina mål (PDF).
   
 • CV över musikalisk bakgrund och nuvarande musikalisk verksamhet (PDF).

Arbetsproverna ska vara uppladdade mot Musikhögskolan i Malmö via länken nedan senast 22 januari 2024.

ANTAGNINGSPROV (delprov II)

 • Zoom-intervju som också innehåller en muntlig presentation av syfte och mål med studierna. Datum och tid för intervju anges i kallelsen efter bedömning av delprov 1. 

Instruktioner och kriterier för videofilm

För att videoinspelningarna ska bli godkända som underlag för bedömning krävs att du som sökande följer nedanstående instruktioner:

 • Inled dina filmer med att legitimera dig – filma legitimation och ditt ansikte. Berätta tydligt vilket stycke du ska framföra.
   
 • Ansikte, hela armar och instrument ska synas tydligt.
   
 • Framför ett (1) stycke/provmoment per film. Vardera film ska genomföras i obruten tagning. Inga klipp eller andra tekniska editeringar är tillåtna.
   
 • Ljudet ska vara av god kvalitet, inspelat med mikrofon i din mobiltelefon eller med rumsmikrofon, utan för mycket rumsakustik samt utan distorsion och brus.
   
 • Filmerna ska ha god bildkvalitet med bra skärpa och ljus.
   
 • Inspelningarna ska laddas upp i MP4-format. Andra filformat är ej tillåtna. Din mapp med arbetsprover får ej överstiga 5 GB i storlek.

Om instruktionerna inte följs och videofilerna på något sätt upplevs ha modifierats kan dina inskickade arbetsprover komma att bedömas som ogiltiga.

Instruktioner för uppladdning av arbetsprover

 1. Kontrollera att du har anmält dig till programmet på Antagning.se
   
 2. Samla ihop de ljud- och/eller videofiler du vill skicka in. Spara dem i MP3-format för ljudfiler och i MP4-format för videofiler. Namnge varje fil med titel och nummer, dina initialer samt födelsedatum – använd de två första bokstäverna i ditt för- och efternamn samt formatet år/mån/dag för ditt födelsedatum. Separera uppgifterna med understreck.

  Filerna namnges enligt följande exempel, för dina arbetsprov: AP1_LaJo_990230, AP2... etc. (I exemplet heter den sökande Lars Jonsson med födelsedatum 990230). För dina spelprov: SP1_LaJo_990230, SP2... etc.
   
 3. Om du vill ange länkar till YouTube, Soundcloud, egen hemsida eller liknande som arbetsprover skriver du in fullständiga länknamn i ett separat text-dokument som du sedan sparar som PDF. Namnge PDF-filen enligt följande exempel: APLinks_LaJo_990230
   
 4. Spara dina övriga textdokument som PDF och namnge dem med titel, initialer och födelsedatum enligt följande exempel: CV_LaJo_990230, Plan_LaJo_990230 etc.
   
 5. Skapa en ny mapp på datorn. Namnge mappen med förkortningen MuJazzMas_hela ditt namn_födelsedatum (år/mån/dag). Exempel: MuJazzMas_LarsJonsson_990230
   
 6. Lägg alla dina filer i mappen och spara den på din dator.
   
 7. Komprimera din mapp till en ZIP-fil (obs! Använd inte RAR-fil, dessa kan vi inte öppna). Mappen får inte överstiga 5 GB i storlek.
   
 8. Öppna länken för uppladdning av arbetsprover nedan, du hittar länken längre ner på den här sidan.
   
 9. Hämta eller dra in hela mappen från din dator i uppladdningsruten. Ange samma mejladress som när du gjorde din anmälan på Antagning.se

  Ladda upp!
   
 10. När uppladdningen är klar får du en bekräftelse direkt i webbläsaren. Stäng inte webbläsaren förrän uppladdningen är genomförd.
   
 11. Om du får problem med uppladdningen av dina arbetsprover ska du höra av dig via mejl till admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se (admissions[at]mhm[dot]lu[dot]se)

Observera: Det är den sökandes ansvar att se till att arbetsproverna är kompletta enligt provbeskrivningen, att de är inlämnade i rätt format och är spelbara. Skicka aldrig dina arbetsprover till admissions-mejlen. De hamnar då fel och din ansökan kommer inte att ses som komplett.

Här laddar du upp dina arbetsprover senast 22 januari 2024.

Påminnelse

För att kunna bli antagen till en konstnärlig utbildning på masternivå måste du kunna uppvisa en konstnärlig kandidatexamen i musik eller motsvarande vid studiestart. 

Kontakt

Frågor om antagning:
admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se (admissions[at]mhm[dot]lu[dot]se)