Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Antagning till masterprogram, Kyrkomusik – Arrangering/Komposition

KONSTNÄRLIGT MASTERPROGRAM I KYRKOMUSIK

Hållpunkter för din ansökan

 1. Anmäl dig till programmet på Antagning.se
  Anmälningsperiod: 1 december 2023 – 15 januari 2024
   
 2. Styrk din behörighet. Sista kompletteringsdag för att styrka din behörighet är 25 januari 2024.
   
 3. Ladda upp dina arbetsprover senast 22 januari 2024. Läs mer om innehåll och format längre ner på den här sidan.
   
 4. Bedömning av arbetsprover. En jurygrupp gör en bedömning av de inkomna arbetsproverna och kallar sedan de sökande som har godkända arbetsprover till färdighetsprov. Kallelsen skickas till den mejladress du uppgav när du gjorde din anmälan.
   
 5. Färdighetsprov skickas ut via mejl och genomförs vecka 9, 2024. Intervju genomförs på plats på Musikhögskolan i Malmö eller via digital mötesplattform. Dag och tid anges i kallelsen.
   
 6. Antagningsbesked urval 1: 11 april 2024 på Mina sidor på Antagning.se
   
 7. Tacka ja till din plats på Mina sidor på Antagning.se senast 25 april 2024.
   
 8. Antagningsbesked urval 2: 7 maj 2024 på Mina sidor på Antagning.se

Antagningsprov

Arbetsprover

 • Du skall lämna in minst 3 (max 6) arrangemang/kompositioner – noterade och gärna inspelade (live eller synt). Ljudfiler ska vara i MP3-format och noter i PDF-format.

Arbetsproverna ska vara uppladdade mot Musikhögskolan i Malmö via länken nedan senast 22 januari 2024.

Färdighetsprov
Utifrån inskickade kompletta arbetsprover gör en jurygrupp en bedömning och kallar sedan de sökande som har godkända arbetsprover till vidare prov i arrangering och komposition samt intervju. Instruktioner för genomförandet anges i kallelsen.

 • Färdighetsproven består av kompositions- och arrangeringsuppgifter och omfattar uppgifter inom kammarmusik och vokal/körmusik samt instrumentation för orkester.

Färdighetsprovet skickas ut via mejl och genomförs vecka 9, 2024. Intervju genomförs på plats på Musikhögskolan i Malmö eller via digital mötesplattform.

Instruktioner för uppladdning av arbetsprover

 1. Kontrollera att du har anmält dig till programmet på Antagning.se
   
 2. Samla ihop de partitur du vill skicka in. Spara dem i PDF-format och namnge filerna med titel_dina initialer_födelsedatum (år/mån/dag). Separera uppgifterna med understreck.

  Exempel: Part1_LaJo_990230 (I exemplet heter den sökande Lars Jonsson med fördelsedatum 990230)
   
 3. Det är viktigt att du skickar in både partitur och ljudfiler för det materiel du vill använda som underlag för bedömning av arbetsprover. Samla ihop de ljudfiler du vill skicka in. Spara dem i MP3-format och namnge varje fil med titel, initialer och födelsedatum.

  Exempel: Title1_LaJo_990230
   
 4. Om du vill ange länkar till YouTube, Soundcloud, egen hemsida ellerl liknande som arbetsprover skriver du in fullständiga länknamn i ett separat text-dokument som du sedan sparar som PDF.

  Namnge PDF-filen enligt följande exempel: Links_LaJo_990230
   
 5. Spara dina övriga textdokument som PDF och namnge dem med titel, initialer och födelsedatum enligt följande exempel: CV_LaJo_990230, Plan_LaJo_990230 etc.
   
 6. Skapa en ny mapp på datorn. Namnge mappen med förkortningen hela ditt namn_födelsedatum (år/mån/dag).

  Exempel: LarsJonsson_990230
   
 7. Lägg alla dina filer i mappen och spara den på din dator. Mappen får inte överstiga 5 GB.
   
 8. Komprimera din mapp till en ZIP-fil (observera: Använd inte RAR-fil, dessa kan vi inte öppna). Mappen får inte överstiga 5 GB i storlek.
   
 9. Öppna länken för uppladdning av arbetsprover nedan.
   
 10. Hämta eller dra in hela mappen från din dator i uppladdningsrutan. Ange samma mailadress som när du gjorde din anmälan på Antagning.se 

  Ladda upp!
   
 11. När uppladdningen är klar får du en bekräftelse direkt i webbläsaren. Stäng inte webbläsaren förrän uppladdningen är genomförd.
   
 12. Om du får problem med uppladdningen av dina arbetsprover ska du höra av dig via mejl till admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se (admissions[at]mhm[dot]lu[dot]se)

Observera: Det är den sökandes ansvar att se till att arbetsproverna är kompletta enligt provbeskrivningen, att de är inlämnade i rätt format och är spelbara samt att eventuella länkar leder till rätt ställe. Skicka aldrig dina arbetsprover till admissions-mejlen. De hamnar då fel och din ansökan kommer inte att ses som komplett.

Påminnelse

För att kunna bli antagen till en konstnärlig utbildning på masternivå måste du kunna uppvisa en konstnärlig kandidatexamen i musik eller motsvarande vid studiestart. 

Kontakt

Frågor om antagning:
admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se (admissions[at]mhm[dot]lu[dot]se)