Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kyrkomusik – Arrangering/Komposition

PROGRAM 120 HÖGSKOLEPOÄNG · 2 ÅR · KONSTNÄRLIG MASTEREXAMEN

Masterutbildningen Kyrkomusik – Arrangering/Komposition vänder sig till dig som är kyrkomusiker och vill arbeta eller redan arbetar med komposition och arrangering i allmänhet och med inriktning på kyrkomusik i synnerhet. Efter genomgången utbildning har du beredskap att med gedigna kunskaper och färdigheter kreativt kunna verka i den egna yrkesrollen i ett arbets- och kulturliv i förändring och utveckling.

Utbildningens innehåll omfattar att komponera allt från kortare till mer omfattande och större verk för i huvudsak kyrkomusikaliskt bruk. I centrum står musik för röster, solo såväl som kör, och orgel, men även andra instrument, från kammarensemble till orkester. Du deltar i Musikhögskolan i Malmös kompositionsmiljö bland annat genom deltagande i kompositionsutbildningens öppna seminarier. Undervisning ges i arrangering/komposition, musikteori, musik som yrke och individuell kurs i form av individuella lektioner, grupplektioner och seminarier. Projekt och examensarbete ingår.

Staffan Storm, professor i musikteori och komposition
Rolf Martinsson, professor i musikteori, arrangering och komposition

Utöver grundläggande behörighet för högskolestudier på avanceradnivå krävs särskild behörighet enligt följande: Konstnärlig kandidatexamen i musik 180 hp eller motsvarande samt godkänt urvalsgrundande antagningsprov till kyrkomusikerutbildningen.

Connect Festival är kompositionsutbildningens årliga nutida musikfestival som organiseras av studenterna. Inter Arts Center är ett forum för elektroakustisk musik samt mötesplats för samarbetet med andra konstarter som teater och konst.

Kompositionsstudion är plattformen för studenternas eget skapande inom elektroakustisk musik, live-elektronik och experimentellt studioarbete. Kompositionsseminariet är ett obligatoriskt forum för kompositions- och arrangeringsstudenter men öppet för alla som är intresserade av att ta del av estetiska diskussioner, analys, reflexion och möten med gästprofessorer, tonsättare och musiker inom det nutida konstmusikfältet.

Studenterna erbjuds varje år möjligheten att ansöka om internationella utbytesstudier genom musikhögskolans internationaliseringsprogram vilket ger ett utmärkt tillfälle att möta nya spännande studiemiljöer, nya lärare och ett nytt kulturliv och att knyta nya kontakter.

Utbytesstudierna finansieras av bland andra Erasmus+ och Nordplus. Varje år delar Kungliga Musikaliska Akademien ut både nationella och lokala stipendier. Läs också på Musikhögskolans stipendiesidaför att hitta fler stipendier.

Alla avgångsstudenter gör ett examensarbete bestående av en skriftlig reflekterande del och en klingande del. Examensarbetet för kompositionsstuderande görs ofta i samband med ett kompositionsprojekt men kan också kopplas till en examenskonsert för den som utöver sina projekt även genomför en sådan. Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig masterexamen i kyrkomusik, inriktning Arrangering/Komposition.

Kontakt

Staffan Storm
Professor i musikteori och komposition
staffan [dot] storm [at] mhm [dot] lu [dot] se (staffan[dot]storm[at]mhm[dot]lu[dot]se)


Alvi Joensen
Utbildningssamordnare
alvi [dot] joensen [at] mhm [dot] lu [dot] se (alvi[dot]joensen[at]mhm[dot]lu[dot]se)
+46 40 32 54 70