Komposition – Musik för film och media

Konstnärligt masterprogram i musik | 120 HP

komposition för film och media

Utbildningspresentation

Komposition – musik för film och media, syftar till att utveckla ditt kreativa skapande och förmåga att på ett sensibelt sätt med musikaliska medel fånga dramatiska och emotionella förlopp i rörlig film och bild. Du skall efter fullbordad utbildning ha utvecklat en förmåga att arbeta som kompositör i exempelvis film-, spel- och övriga mediaproduktioner.

Utbildningen syftar även till att utveckla din förmåga att anpassa ditt arbete till de krav på nytänkande och förändring som arbetsfältet ställer. I detta arbete skall bland annat förmågan till samarbete med andra viktiga yrkesgrupper i branschen utvecklas – exempelvis regissör, redigerare och ljuddesigner. Studierna består till stor del av individuella kompositionslektioner men också av grupplektioner som exempelvis workshops och seminarier. Undervisning ges också i filmanalys, Digitala verktyg och EAM, Musikteori och instrumentation samt Musik som yrke.

Projekt och samarbeten

Utbildningen ges i samarbete med bland annat Film i Skåne, Massive Entertainment, Filmcentrum Syd, The Game Assembly och andra ledande institutioner i branschen i Öresundsregionen. Som studerande deltar du i projekt under hela utbildningen.

Examensarbete

Som avgångsstudent genomför du ett examensarbete med både klingande och skriftlig del. Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig masterexamen i musik.

Ansökan och antagning

Anmäl dig till programmet på Antagning.se. Efter genomförda och godkända antagningsprov sker en behörighetsprövning och därefter en eventuell antagning.

Läs mer om antagning
Provinformation för respektive instrument/inriktning

Grundläggande behörighet

Förkunskapskrav: Kandidatexamen i musik, eller motsvarande, samt musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov och är grund för urval.

Kontakt

Daniel Fjellström, kursledare daniel [dot] fjellstrom [at] mhm [dot] lu [dot] se
Rebecka Lassbo, utbildningssamordnare, rebecka [dot] lassbo [at] mhm [dot] lu [dot] se
Antagningsfrågor, admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se