Komposition - Musik för film och media

Konstnärligt masterprogram i musik

kompositionfilmochmedia1

Utbildningspresentation

Komposition – musik för film och media, 120 hp, syftar till att utveckla ditt kreativa skapande och förmåga att på ett sensibelt sätt med musikaliska medel fånga dramatiska och emotionella förlopp i rörlig film och bild. Du skall efter fullbordad utbildning ha utvecklat en förmåga att arbeta som kompositör i film-och mediaproduktioner. Utbildningen syftar även till att utveckla din förmåga att anpassa ditt arbete till de krav på nytänkande och förändring som arbetsfältet ställer. I detta arbete skall bl a förmågan till samarbete med andra i film-och mediabranschen viktiga yrkesgrupper utvecklas. Studierna består till stor del av individuella kompositionslektioner men också av grupplektioner som exempelvis workshops och seminarier. Undervisning ges också i Digitala verktyg och EAM, Musikteori och instrumentation och Musik som yrke.

Projekt och samarbeten

Utbildningen ges i samarbete med bland annat Film i Skåne, Massive Entertainment, Filmcentrum Syd och andra ledande institutioner i branschen i Öresundsregionen. Som studerande deltar du i projekt under hela utbildningen.

Examensarbete

Som avgångsstudent genomför du ett examensarbete med både klingande och skriftlig del. Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig masterexamen i musik.

Anmälan och antagning

Anmälan görs på www.antagning.se. Länkar till antagningen öppnar i regel i början av december. Sista dag för ansökan infaller normalt i mitten av januari. Efter genomförda och godkända antagningsprov sker en behörighetsprövning och därefter en eventuell antagning. Läs mer om årets antagning här.

Kontakt

Daniel Fjellström, kursledare daniel [dot] fjellstrom [at] mhm [dot] lu [dot] se
Rebecka Lassbo, utbildningssamordnare, rebecka [dot] lassbo [at] mhm [dot] lu [dot] se
Antagningsfrågor, admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se