Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

"En av världens trevligaste arbetsplatser"

barn som spelar

Kulturskolan, beskriven som en av världens trevligaste arbetsplatser, är något för dig som redan har en konstnärlig utbildning och skulle kunna tänka dig att arbeta som pedagog.

På Musikhögskolan i Malmö erbjuder vi dig som redan är verksam inom musik- och kulturfältet pedagogiska påbyggnadsutbildningar som ger dig möjlighet att arbeta som pedagog och lärare. Ansökningsperioden är 15 mars - 15 april.

Musiklärare i grund- och grymnasieskola

Du som har studerat musik och skulle vilja jobba som musiklärare i grund- eller gymnasieskola kan gå vår kompletterande pedagogiska utbildning (90hp). Den läses på helfart under tre terminer och fokuserar på sambandet mellan tidigare musikstudier, erfarenhet och den framtida yrkesrollen som lärare. Praktik på skola ingår. 

Läs mer och anmäl dig här

Kulturskolepedagog inom musik, scenkonst eller konst

Du som redan har kompetens inom ett konstnärligt ämne och skulle vilja undervisa i kulturskolan kan gå vår kulturskolepedagogutbildning (90hp). Du väljer mellan tre olika inriktningar: musik, scenkonst, eller konst och läser på helfart under tre terminer. 

Läs mer och anmäl dig här

Kulturskoleklivet

Lunds universitet är ett sex svenska lärosäten som har fått statliga medel till nya utbildningsplatser med relevans för kulturskolan. Det finns ett stort behov av att förstärka kompetensen så att kulturskolans verksamhet kan breddas och utvecklas till en mer likvärdig kulturskola. Dessutom väntas många pensionsavgångar framöver, vilket gör behovet av nya pedagoger stort.

Mer om Kulturskoleklivet på Musikhögskolan i Malmö
Om Kulturskoleklivet på regeringen.se

Tre röster om att arbeta som kulturskolepedagog