Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kompositionsstudent med i vinnande team i Swedish Game Awards

Aramis Silvereke, foto: Nina Hansson
Aramis Silvereke. Foto: Nina Hansson

Aramis Silvereke, masterstuderande på komposition för film och media, ligger bakom musiken i dataspelet Dale the Dragon Detective som vann pris i Swedish Game Awards.

Hur blev det du som fick skapa musiken till det prisade spelet, Dale the Dragon Detective?

-Under våren 2021 hade vi på komposition ett samarbete med studenter på yrkeshögskolan The Game Assembly för deras slutprojekt och jag valde att vara med i teamet för "Blomstertid" och "Dale The Dragon Detective". 

Hur länge arbetade du med musiken?

-Projektet var rätt intensivt där de ska skapa ett spel på ca två månader, vilket också var min deadline. Därför krävdes det en bra struktur på arbetet, speciellt eftersom jag ville skapa ett bearbetat tema och ljudbild. 

Är du själv en gamer? 

-Absolut! Jag älskar spel i alla dess former men främst de som har en berättelse man kan leva sig in i eller som har en möjlighet till rollspel och strategi, som The Legend of Zelda, The Witcher och The Elder Scrolls. 

Grattis till priset! Hur kändes det att vinna i The Game Awards?

-Tack så jättemycket, det var väldigt kul att få vara med på galan och vinna ett pris, väldigt oväntat och roligt.

-Eftersom hela projektet pågick under restriktioner så fick jag aldrig möjlighet att träffa spelteamet face-to-face förrän under själva galan. Det kändes på ett sätt ganska surreal men väldigt kul såklart.


Läs mer om utbildningen Master i komposition: Musik för Film och Media

Läs mer om Dale the Dragon Detective