Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Antagning till kandidatprogram, Folk- och världsmusik

KONSTNÄRLIGT KANDIDATPROGRAM I MUSIK

Hållpunkter för din ansökan

 1. Anmäl dig till programmet på antagning.se
  Anmälningsperiod: 1 december 2022 – 16 januari 2023
   
 2. Styrk din behörighet. Sista kompletteringsdag för att styrka din behörighet är 25 januari 2023.
   
 3. Ladda upp dina arbetsprover (delprov I) senast 25 januari 2023. Läs mer om innehåll, inspelningskvalitet och format längre ner på den här sidan.
   
 4. Bedömning av arbetsprover (delprov I). En jurygrupp gör en bedömning av de inkomna arbetsproverna (delprov I) och kallar sedan de sökande som har godkända arbetsprover till delprov II. Kallelsen skickas till den mejladress du uppgav när du gjorde din anmälan.
   
 5. Delprov II genomförs på plats på Musikhögskolan i Malmö, vecka 10, 2023. Dag och tid anges i kallelsen. Du genomför även övriga behörighetsgivande prov.
   
 6. Antagningsbesked urval 1: 13 april 2023 på Mina sidor på antagning.se
   
 7. Tacka ja till din platsMina sidor på antagning.se senast 26 april 2023.
   
 8. Antagningsbesked urval 2: 10 maj 2023 på Mina sidor på antagning.se

Antagningsprov

Antagningsprovet sker i två omgångar. Delprov I genomförs på distans genom att du som sökande laddar upp arbetsprover i form av videoinspelningar. Om du blir godkänd i delprov I kallas du till delprov II. Delprov II genomförs på plats på Musikhögskolan i Malmö.

För att bli erbjuden en plats behöver du förutom godkänt resultat på dina båda spelprov, också ha godkända resultat på övriga behörighetsgivande prov.

PROV PÅ HUVUDINSTRUMENT
Delprov I (uppladdade arbetsprover)
Du skickar in videoinspelningar där du framför:

  • två låtar/sånger av olika karaktär inom ditt specialområde, varav en ska framföras solo. Vid proven skall du spela/sjunga på ditt huvudinstrument inom din genre. Om du vill ha ackompanjemang på den andra låten går det bra att spela tillsammans med någon/några eller till förinspelad bakgrund. Den sammanlagda tiden för bägge låtarna får inte överstiga 10 minuter.

  Inspelningarna ska vara uppladdade mot Musikhögskolan i Malmö via länken nedan.

  Delprov II (på Musikhögskolan i Malmö)
  Vid provet framför du:

  • Ensembleuppgift: Med kallelsen får du tre låtar som representerar olika stilar/traditioner. Du väljer en av dessa och bestämmer form och arrangemang. Under provet skall du leda en ensemble och spela upp en färdig version av låten. Syftet med detta prov är att juryn ska få en bild av ditt sätt att arbeta med arrangemang och att aktivt vara en del av en ensemble. Juryn bedömer både hur du jobbar med och instruerar ensemblen, samt hur du själv spelar. Exempel på de tre låtar som ingår i provet
    
  • A prima vistauppgift: du spelar ett stycke efter noter utan att ha sett dem tidigare. Exempel på a prima vistauppgift
    
  • Gehörsuppgift: Du ska spela/sjunga komp eller stämma till en melodi du inte hört förut.
    
  • Provet inkluderar också en intervju.

  Provet anpassas i övrigt efter ditt instrument och din inriktning. Provtid: cirka 30 minuter.

  ÖVRIGA BEHÖRIGHETSGIVANDE PROV
  När du söker det här programmet ska du även genomföra övriga behörighetsgivande prov (MT-prov).

  Instruktioner och kriterier för videofilm

  För att videoinspelningarna ska bli godkända som underlag för bedömning krävs att du som sökande följer nedanstående instruktioner:

  • Inled dina filmer med att legitimera dig – filma legitimation och ditt ansikte. Berätta tydligt vilket stycke du ska framföra.
    
  • Ansikte, hela armar och instrument ska synas tydligt.
    
  • Framför ett (1) stycke/provmoment per film. Vardera film ska genomföras i obruten tagning. Inga klipp eller andra tekniska editeringar är tillåtna.
    
  • Ljudet ska vara av god kvalitet, inspelat med mikrofon i din mobiltelefon eller med rumsmikrofon, utan för mycket rumsakustik samt utan distorsion och brus.
    
  • Filmerna ska ha god bildkvalitet med bra skärpa och ljus.
    
  • Inspelningarna ska laddas upp i MP4-format. Andra filformat är ej tillåtna. Din mapp med arbetsprover får ej överstiga 5 GB i storlek.

  Om instruktionerna inte följs och videofilerna på något sätt upplevs ha modifierats kan dina inskickade arbetsprover komma att bedömas som ogiltiga.

  Instruktioner för uppladdning av arbetsprover

  1. Kontrollera att du har anmält dig till det program du söker på antagning.se
    
  2. Samla ihop de videofiler du vill skicka in. Spara dem i MP4-format. Namnge varje fil med titel, dina initialer samt födelsedatum – använd de två första bokstäverna i ditt för- och efternamn samt formatet år/mån/dag för ditt födelsedatum. Separera uppgifterna med understreck.

   Filerna namnges enligt följande exempel: 
   Video1_LaJo_990230 (i exemplet heter den sökande Lars Jonsson med födelsedatum 990230). Nästa fil heter alltså Video2_LaJo_990230 etc.).
    
  3. Skapa en ny mapp på din dator. Namnge mappen med hela ditt Namn_Instrument_Födelsedatum (år/månad/dag). 

   Exempel: LarsJonsson_Violin_990230
    
  4. Lägg alla dina filer i mappen och spara den på din dator.
    
  5. Komprimera din mapp till en ZIP-fil (observera: Använd inte RAR-fil, dessa kan vi inte öppna). Mappen får inte överstiga 5 GB.
    
  6. Öppna länken för uppladdning av arbetsprover, du hittar länken längre ner på den här sidan.
    
  7. Hämta eller dra in hela mappen från din dator i uppladdningsrutan.

   Ladda upp!
    
  8. När uppladdningen är klar får du en bekräftelse direkt i webbläsaren. Stäng inte webbläsaren förrän uppladdningen är genomförd.
    
  9. Om du får problem med uppladdningen av dina arbetsprover ska du höra av dig via mejl till admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se (admissions[at]mhm[dot]lu[dot]se)

  Observera: Det är den sökandes ansvar att se till att arbetsproverna är kompletta enligt provbeskrivningen, att de är inlämnade i rätt format och är spelbara. Skicka aldrig dina arbetsprover till admissions-mejlen. De hamnar då fel och din ansökan kommer inte att ses som komplett.

  Stort stipendium till nyantagna träblåsstuderande

  Signe och Edvin Malmqvists stipendiefond delar årligen ut stora stipendier till alla nyantagna träblåsstudenter vid Musikhögskolan i Malmö.

  Kontakt

  Frågor om antagning:
  admissions [at] mhm [dot] lu [dot] se (admissions[at]mhm[dot]lu[dot]se)