Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kantorsutbildning

 
PROGRAM 120 HÖGSKOLEPOÄNG · 2 ÅR · KONSTNÄRLIG HÖGSKOLEEXAMEN

Kantorsutbildningen vid Musikhögskolan i Malmö är en högskoleutbildning som leder fram till Högskoleexamen i kyrkomusik (120 hp).

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta som musiker i församlingar inom Svenska kyrkan eller andra samfund. Här kommer du utbildas till en musiker med hög konstnärlig, pedagogisk och professionell förmåga. Fokus ligger på att utveckla dina instrumentala färdigheter och konstnärliga gestaltningsförmåga. Utbildningen ger dig också de pedagogiska och psykologiska insikter och färdigheter som arbetet i en församling kan kräva. Studierna innefattar bland annat orgelspel, sång, dirigering, piano, satslära, liturgik och undervisningsmetodik. Genom hela utbildningen ingår även praktik i församling.

För att erhålla Kantorsexamen skall du också ha genomgått Svenska kyrkans pastoralteologiska utbildning för kyrkomusiker. 

Hans Hellsten, professor i orgelspel
Anders Johnsson, universitetslektor i orgel och orgelkunskap
Carl Adam Landström, lärare i liturgisk orgel, orgelimprovisation
Mats Hultkvist, lärare i orgel och piano
Christian Schultze, lärare i orgel
Mats Paulson, universitetslektor i körledning
Ann-Sofi Härstedt, universitetslektor i sång
Eva Lundgren, universitetsadjunkt i piano
Magnus Lindén, universitetsadjunkt i piano/gehörsspel
Daniel Hjorth, universitetsadjunkt i musikteori

Kyrkomusiker, utbildningsinformation

Dokument

Kontakt

Hans Hellsten
Professor i orgel
hans [dot] hellsten [at] mhm [dot] lu [dot] se

Rebecka Lassbo
Utbildningssamordnare
rebecka [dot] lassbo [at] mhm [dot] lu [dot] se